Milujete větrník? Pak nepřehlédněte tyto krémové řezy
Tyto krémové řezy vám oblíbené větrníky rozhodně připomenou, a to hlavně díky svému těstu. Ve skutečnosti jsou ale naše řezy mnohem lepší, protože s nimi budete mít o mnoho méně práce. V kontextu dalších receptů na našich stránkách je tenhle o trošku složitější, ale stojí za to ho vyzkoušet, pokud chystáte nějakou speciální oslavu nebo rodinnou událost. Můžeme vám garantovat, že s ním uděláte skvělý dojem.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Větrníkové řezy chutnají úplně stejně jako váš oblíbený zákusek
Větrníkové řezy
- 150150ghladké mouky
- 150150mlplnotučného mléka
- 125125gmásla
- 100100mlpřevařené vody
- 1515gmoučkového cukru
- 44ksvajec
- špetka soli
- 500500mlplnotučného mléka
- 150150gmoučkového cukru
- 5050ghladké mouky
- 5050gmásla
- 33balenívanilkového cukru
- 22ksvejce
- špetka soli
- 200200mlsmetany ke šlehání
- 2020gkaramelové polevy (nebo karamelového Salka)
- 2020ghořké čokolády na vaření
Postup:
Nejprve si zadělejte na těsto. Všechny vejce rozklepněte do větší misky, zlehka je osolte a vidličkou našlehejte. Pak do nich prosejte mouku a dejte těstový základ zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky. Postupně přidávejte mléko, změklé nebo rozpuštěné máslo a cukr. Nakonec do těsta postupně přilévejte vodu tak, aby se hezky táhlo. Hotové těsto přelijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem a dejte ho na 30 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.
Zatímco se vám těsto peče, připravte si krém. Mléko přelijte do většího kastrolu a na mírném plamenu ho za občasného míchání přiveďte k varu. Mezitím do mísy rozklepněte vejce, osolte je a vidličkou našlehejte. Pak do nich zapracujte vanilkové cukry, moučkový cukr a mouku. Vaječnou směs přelijte do mléka ještě předtím, než začne vřít. Pokračujte v míchání a vařte, dokud krém nezhoustne jako pudink.
Po zhoustnutí krém odstavte z plotny, vmíchejte do něj změklé máslo a nechte vystydnout na pokojovou teplotu. V této chvíli byste měli mít upečený i korpus, ten nechte vystydnout také. Pak krém přelijte do formy na korpus, vyšlehejte si smetanu do šlehačky a navrstvěte ji na krém. Nakonec zákusek, co chutná jako větrník, dozdobte nastrouhanou nebo rozpuštěno čokoládou a karamelovou polevou a před podáváním ho dejte na nejméně dvě hodiny zatuhnout do lednice.