Zapékané vepřové karé s rajčaty a sýrem
Klíčem k úspěchu je v tomto případě správně naložit maso, nejlépe tak učiňte den předtím, než ho chcete zpracovat. Marinádu z dnešního receptu pak určitě využijete i při jiných příležitostech. Teď už se ale vrhneme na skvělé, dozlatova zapečené vepřové karé.
Ingredience na zapékané vepřové karé (4-5 porcí)
- 1 kg vepřového karé
- 200 g oblíbeného tučného sýru
- 50 ml zakysané smetany nebo jogurtu
- 40 ml majonézy
- 40 ml kečupu nebo rajského protlaku
- 20 ml křemžské nebo plnotučné hořčice
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2 rajčata
- Jarní cibulka
- Sůl, pepř a další koření dle chuti
- Steakové koření
- Olivový olej na naložení masa
Příprava
Den předem vepřové karé očistěte a nakrájejte ho na asi centimetr a půl silné plátky. Plátky masa pak na jedné straně nařízněte do tvaru mřížky, aby se do něj lépe dostala marináda. V míse s olivovým olejem rozmíchejte steakové koření, pepř, sůl a prolisovaný česnek. Pak do směsi přidejte také kremžskou hořčici, kterou případně můžete zjemnit trochou medu. Do mísy pak vyskládejte plátky masa tak, aby byly všechny namočené. Mísu přetáhněte potravinářskou fólií a maso nechte přes noc marinovat v lednici.
Druhý den si nakrájejte cibuli a jarní cibulku najemno, rajčata na tenká kolečka. Z majonézy, smetany, kečupu a nakrájených cibulí udělejte těstíčko, kterým potřete každý plátek masa. Na těstíčko přijdou kolečka rajčat a nakonec každý plátek masa dozdobte sýrem. Může být nastrouhaný i plátkový, ale plátkový je v tomto případě lepší.
Ozdobené plátky masa vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, překryjte je alobalem a dejte je zapéct do trouby předehřáté na 200 °C. Hotové budou za 45 až 55 minut. Zapékané vepřové karé podávejte s bramborami, bramborovou kaší nebo hranolky a zeleninovou oblohou. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT