Vegetariánská kolínka se zeleninou: Pošmáknou si nejen vegetariáni
Jaké suroviny potřebujete?
Vegetariánsá kolínka jsou chutná a velice snadná! Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto ingredience:
- 520 gramů těstovin (kolínka)
- 160 gramů tvrdého sýra (eidam, čedar, nebo ementál)
- půlku červené cibule
- kousek řapíkatého celeru
Rovněž se neobejdete bez: jedné papriky, jednoho hrnku vařeného nebo konzervovaného hrášku, dvou kyselých nakládaných okurek. Aby byl pokrm vláčný, je potřeba si připravit i zálivku. Tu zhotovíte z těchto surovin: ½ hrnku majonézy, 2 lžic jablečného octa, 3 lžic plnotučné hořčice, čerstvého kopru, petrželky, 2,5 lžic cukru, lžičky soli, lžičky pepře.
Vegetariánská kolínka a jak je připravit?
Nejdříve uvařte ve vodě se špetkou soli kolínka do měkka, někdo rád i al dente. Těstoviny pak sceďte, nechte okapat přebytečnou vodu a vložte do hluboké mísy. Cibuli si očistěte a nakrájejte na kolečka.
Na řadu pak přijde příprava zbylé zeleniny. Řapíkatý celer, papriku i kyselé okurky si po očištění také pokrájejte na menší kousky a přidejte k uvařeným kolínkům. Všechny suroviny dobře promíchejte.
Aby bylo jídlo kompletní, je potřeba ještě připravit zálivku. V malé misce smíchejte majonézu s jablečným octem, plnotučnou hořčicí, nasekejte do směsi i čerstvé bylinka, jako je kopr a petrželka a dochuťte cukrem, solí a pepřem. Pokud máte rádi pálivé, přidat lze samozřejmě i trochu chilli koření.
Těstoviny se zeleninou zakápněte zhotovenou zálivkou a vše důkladně propojte. Na závěr nezapomeňte na strouhaný sýr a konzervovaný hrášek. Vegetariánská kolínka jsou skvělým jídlem jak v teplém, tak i studeném provedení.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Vegetariánské recepty z jednoho hrnce. Příprava bezmasých pokrmů může být snazší než si myslíte