Vánoční rohlíčky tak trochu jinak… bez vanilky!
Zkuste tentokrát napéct tyhle namísto těch klasických. Má to jen jeden háček – budete potřebovat formičky na pečení. Pokud nemáte formičky ve tvaru rohlíčků, můžete využít ty na medvědí pracny, nebo koneckonců jakékoli jiné, které doma najdete. A my vám na oplátku slibujeme, že se naše rohlíčky s čokoládou stanou jednou z nutností vaší sváteční tabule.
Ingredience na rohlíčky
- 450 g moučkového cukru
- 300 g másla
- 250 g hladké mouky
- 250 g drcených vlašských ořechů
- 1 kypřící prášek do pečiva
Na dozdobení čokoládovou polevou si připravte:
- 100 g čokolády na vaření
- 50 g másla
Příprava
Ve velké míse si zadělejte všechny suroviny na těsto. To bude sypké a nebude se mu chtít držet pohromadě. Hlavně proto, že v něm bude spousta oříšků. Ale to je v pořádku, tohle cukroví se peče jinak než klasické rohlíčky. Hotové těsto nicméně zabalte obvyklým způsobem do potravinové fólie a nechte přes noc odpočinout v ledničce.
Odpočaté těsto napěchujte do formiček, ty pak vyskládejte na plech a dejte je péct do trouby předehřáté na 160 °C. Rohlíčky budou upečené asi po čtvrt hodině. Že jsou hotové, poznáte snadno – začnou lehce hnědnout. To je ten pravý okamžik je z trouby vyndat a ještě horké vyklopit z formiček.
Zatímco se vám budou rohlíčky péct, připravte si čokoládovou polevu, ve které je budete namáčet. V hrnečku ve vodní lázni si rozehřejte hořkou čokoládu nebo čokoládu na vaření a přimíchejte do ní máslo. V polevě pak namočte jeden konec rohlíčku, chvilku počkejte, než čokoláda zaschne, a pak namočte i druhý konec. Šikovnější pekařky svedou rovnou namočit oba konce. Veselé Vánoce!