Tortilly nemusíte kupovat. Pomocí tohoto receptu je snadno připravíte doma
Většina lidí je kupuje v obchodě a doma jenom plní. Potom jsou ti, kteří si je chystají i doma. Až zjistíte, jak jednoduché to je, zkusíte to také. Recept na tortilly opravdu není nijak složitý, a to jak z hlediska použitých ingrediencí, tak z hlediska postupu přípravy.
Tortilly. Jaké ingredience si připravit?
Správné ingredience jsou základ. Mnoho lidí nechce věřit tomu, že stačí pouze tři věci a vznikne populární jídlo, za které v obchodech dáváte velké peníze. Připravte si:
- 350 g hladké mouky
- 5 lžiček másla
- 2 dcl vlažné vody
Toto množství by mělo stačit asi na 10 – 12 průměrných tortill. Pokud jich chcete připravovat více nebo méně, upravte tomu množství všech tří ingrediencí.
Vyrábíme tortilly
Jak asi tušíte, základem na tyto tortilly bude samozřejmě správné těsto. To vznikne tím, že smícháte jednotlivé ingredience v míse. Buď s využitím kuchyňského robota, nebo pomocí vašich rukou. Pokud je těsto příliš řídké, můžete přidat ještě trochu mouky. V opačném případě zase trochu vody, dokud nebudete s konzistencí spokojeni.
Rozdělte na stejné díly
Těsto nechte asi 30 minut odpočinout a potom ho rozdělte na stejné díly. Ideálně na zmíněných 10 až 12, což je počet tortill, které by z tohoto množství mělo vzniknout. Každý kousek těsta následně vyválejte na tenkou placku.
Tvar až tak nutně řešit nemusíte, důležitější je stejná výška. Optimálních je pár milimetrů. Vysoké tortilly by se špatně propékaly, u malých zase hrozí, že se roztrhnou a bude se s nimi špatně pracovat.
Na sucho na pánvi
Když je vše hotovo, danou placku hoďte na rozpálenou pánev odpovídající velikosti. Opékejte ji na sucho, z každé strany asi 30 – 60 sekund. Potom by měla být tortilla hotová. Následné použití je stejné, jaké v případě kupovaných. Můžete je naplnit tím, na co máte zrovna chuť.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Zdravá tortilla je ideální a rychlý oběd. Tyhle wrapy si zamilujete