Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Špaldové palačinky s agávovým sirupem a borůvkovým tvarohem

Palačinky – dají se jíst k obědu nebo večeři nebo také jako sladká tečka za výborným menu. Je jen na vás, jakým způsobem se rozhodnete si vychutnat dnešní recept, protože převládající zdravé suroviny zajistí, že tyhle palačinky nebudou žádnou hříšnou bombou. Ale přesto si na nich skvěle pochutnáte.
špaldové palačinky
ilustrační obrázek

Pokud máte chuť na něco sladkého, ale nechcete mít tak velké výčitky svědomí, zkuste si připravit tyto špaldové palačinky, které pohladí všechny vaše smysly a vy se přesto vejdete do kalhot. To je výhra pro všechny.

TIP: Pokud nemáte zrovna chuť na borůvky, nahraďte je jiným ovocem. Nebo můžete zužitkovat letní zavařeniny a namísto čerstvého ovoce rozmíchat s tvarohem dvě polévkové lžíce vybraného džemu či marmelády.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Slané cibulové palačinky se šunkou a sýrem

Americké palačinky, které připomínají naše lívance

Špaldové palačinky s borůvkovým tvarohem

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1
    1
    hrnek
    špaldové hladké mouky
  • 180
    180
    ml
    plnotučného mléka
  • 2
    2
    ks
    vejce M
  • 1
    1
    lžíce
    agávového sirupu
  • špetka soli
  • kokosový olej na smažení
  • 1
    1
    kelímek
    polotučného tvarohu
  • 250
    250
    g
    borůvek
  • 1
    1
    balení
    vanilkového cukru

Postup:

  1. Mléko pokojové teploty si nalijeme do větší misky. Přidáme špetku soli a agávový sirup a metličkou promícháme. Následně za stálého míchání přidáváme po lžících prosátou špaldovou mouku. Dáváme si pozor na hrudky. Těsto na špaldové palačinky by nemělo být řídké ale ani příliš hutné, zkrátka tak, aby se dobře nalévalo naběračkou. Jakmile má tu správnou konzistenci, odložíme ho chvíli stranou odpočinout.

  2. Mezitím si připravíme borůvkový tvaroh. Dvě třetiny borůvek si dáme do vyšší misky a šťouchadlem na brambory je rozmačkáme. Přidáme vanilkový cukr, jednu polévkovou lžíci agávového sirupu a tvaroh a šťouchadlem vypracujeme hladký krém. Ten si mezitím odložíme do lednice, aby se chutě propojily, zatímco budeme smažit palačinky.

  3. Na sporáku si rozpálíme pánev. Na horkou kápneme trochu oleje a pírkem ho rozetřeme po celém obvodu. V závislosti na velikosti pánve naléváme těsto – obvykle vyhovuje jedna naběračka. Těsto rovnoměrně rozprostřeme po pánvi a z obou stran osmažíme dozlatova. Před každou palačinkou opakujeme postup s trochou oleje a pírkem. Hotové špaldové palačinky odkládáme na talíř, kde je pomažeme borůvkovým tvarohem a posypeme zbylými plody.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek