Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Sladká podzimní pochoutka. Už jste zkusily dýňový cheesecake? Máme pro vás skvělý a jednoduchý recept k víkendové pohodě!

Dýně je přímo předurčena pro její využití nasladko. Spolu s máslovými sušenkami, tvarohem a vejci připravíte dýňový cheesecake, po kterém se zapráší! Celková příprava zabere cca 10 minut, pečení pak další hodinu. Hurá do toho!
Dýňový cheesecake
zdroj: 123RF.com

Co budete potřebovat:

  • 200 g máslových sušenek
  • 600 g dýně (1/2 dýně)
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 200 g třtinového cukru
  • 250 g tvarohu
  • 250 g ricotty
  • lžička skořice
  • lžička zázvoru
Dýňový cheesecake
Dýňový cheesecake

Postup:

Dýni uvařte, rozmixujte, sceďte vodu a nechejte vychladnout. Na dno dortové formy nasypte nadrcené sušenky promíchané s máslem, a dejte zapéct na cca 8 minut při 150 °C. V misce smíchejte vejce s cukrem, ricottou a tvarohem. Vše ochuťte skořicí a zázvorem a postupně přidávejte vychladlou dýni. Směs nalijte na vychladlé sušenky a dejte zpět do trouby. Pečte cca 1 hodinu na 160 °C. Po upečení dejte vychladit do ledničky. A je to!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek