Karmínová sangria pro vaše hřejivé svátky s přáteli
Sangria znamená v překladu „krev“ a tomuto drinku jeho název opravdu sedí. Rudá barva se zde mísí s hřejivým alkoholem a chutí ovoce, takže si buďte jistí, že i vaše tváře rychle tuhle barvu pochytí. Nechte se svátečně rozehřát něčím jiným než punčem nebo svařákem a připravte si sangrii podle dnešního receptu.
TIP: Pokud byste chtěli vaši sangrii přece jen „vyletnit“ přidejte ještě typické letní ovoce, jako jsou nektarinky nebo broskve. Chuť drinku poté bude šťavnatější.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Karmínová vánoční sangria
- 11lahevčerveného vína
- 11lahevprosecca
- 22pomeranče
- 11jablko
- 11hruška
- 500500mljablečného džusu
- 150150mlpomerančového likéru (Cointreau, Triple Sec)
- 500500mlsodovky
Postup:
Jeden pomeranč odšťavněte. Druhý pomeranč nakrájejte na tenké plátky. Jablko a hrušku zbavte jádřince a nakrájejte na menší kousky. Všechno ovoce smíchejte dohromady se šťávou z pomeranče a přilijte červené víno, jablečný džus, prosecco a pomerančový likér. Směs dejte chladit do lednice alespoň na dvě hodiny, aby se chutě měly čas propojit.
Poté přilijte sodovku a přidejte kostky ledu. Naposledy zamíchejte. Sangria chutná nejlépe ve společnosti přátel. Na zdraví!