Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Voňavá česneková polévka s fazolemi: Ideální zahřátí na chladné dny

Chladné dny si žádají rychlá a vydatná jídla. Tato česneková polévka s bílými fazolemi je nejen lahodná, ale i snadná na přípravu. Do půl hodiny máte na stole teplou a sytou polévku, která zahřeje a zasytí celou rodinu.
Polévka
Voňavá česneková polévka s fazolemi

Polévka na chladnější dny

S příchodem chladnějších dnů přirozeně hledáme jídla, která nás zahřejí a dodají potřebnou energii. Tento recept na výživnou hovězí polévku s bílými fazolemi a kadeřávkem je ideální volbou pro sychravé počasí. Kombinace lahodného vývaru, čerstvých bylinek a opečeného kváskového chleba přináší nejen chutný zážitek, ale také dostatečnou dávku výživných látek.

Dokonalá večeře, která zahřeje

Polévka
Domácí krutony z kváskového chleba s bylinkami

Tato polévka se skvěle hodí jako vydatná večeře po dlouhém dni nebo jako zahřívací jídlo pro celou rodinu. Spojení kvalitního vývaru, fazolí a čerstvých bylinek dává této polévce bohatou chuť a skvělou texturu. Pokud hledáte jednoduchý, ale výjimečný recept na zimu, toto je přesně to pravé.

Pokud nemáte rádi fazole, můžete zkusit klasickou česnekovou polévku.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Krémová bramborová polévka s pórkem a krutony

Co budeme potřebovat

porce
0 g / porce
Hovězí vývar
  • 700
    700
    ml
Cibule
  • 1
    1
    kus
Česnek podle chuti
    1 konzerva bílých sterilovaných fazolí
      2 snítky čerstvého tymiánu
        Sůl , pepř
          4 plátky kváskového chleba
            6 lžic olivového oleje
              2 stroužky česneku
                4 lžíce parmazánu

                  Jak na polévku

                  1. Do vývaru vložte oloupanou malou cibuli, rozmáčknutý stroužek česneku, kůrku parmazánu a snítku tymiánu. Přidejte špetku soli a pepře. Jakmile vývar přivedete k varu, nechte ho na mírném ohni vařit přibližně 10 minut.

                  2. Zatímco se polévka vaří, připravte kváskový chléb. Rozpalte gril, krajíce chleba potřete olivovým olejem a z obou stran je opečte do zlatova. Jakmile jsou křupavé, z jedné strany je potřete česnekem.

                  3. Tip: Kvalitní chléb je v tomto receptu zásadní, protože zachová svou strukturu a nerozmočí se. Pokud si nejste jisti, zvažte připravit krutony a přidávat je do polévky postupně dle potřeby.

                  0.0/5
                  {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
                  {{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
                  {{ options.labels.newReviewButton }}
                  {{ userData.canReview.message }}
                  Snadné recept
                  Česká
                  30 minut délka vaření
                  Snadné recept
                  Česká
                  30 minut délka vaření
                  Zdroje článku:
                  sdílet
                  tisknout
                  Zdroje článku:
                  Mohlo by Vás zajímat

                  Témata pro vás

                  Mohlo by Vás zajímat

                  Výběr receptů

                  Odebírat novinky

                  Přihlásit se

                  Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

                  Nahlásit článek