Rohlíčky s punčovým krémem pro dochucení Vánoc
Recept na rohlíčky s punčovým krémem
Na těsto na rohlíčky s punčovým krémem vám budou stačit jen tyto čtyři ingredience:
- 400 g hladké mouky
- 300 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 4 vaječné žloudky
Na náplň budete potřebovat:
- 250 g dětských piškotů
- 200 g máslo
- 200 g moučkového cukru
- 50 ml plnotučného mléka
- 1 malý panák rumu (případně můžete využít rumové aroma)
Kromě toho se neobejdete bez čokoládové a bílé polevy.
Jak na rohlíčky s punčovým krémem
Žloutky smíchejte s cukrem a vyšlehejte je do hutného sněhu. Přepněte mixér na nižší obrátky a do těsta postupně přidávejte máslo a mouku. Hotové těsto by mělo být stejnoměrné a vláčné a mělo by držet pohromadě. Vypracované těsto nechte odpočinout v ledničce nebo v chladné místnosti, jako je třeba spíž.
Po několika hodinách z těsta vyválejte rohlíčky velikostí a tvarem srovnatelné s klasickými vanilkovými rohlíčky. Syrové rohlíčky vyskládejte na plech s pečicím papírem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte je po dobu asi 10-15 minut.
Nyní je čas připravit punčový krém. Dětské piškoty rozdrťte nebo rozmixujte na drobky. Přidejte k nim zbývající ingredience a krém vyšlehejte v mixéru, měla by vzniknout stejnoměrná krémová hmota, neměla by být příliš tekutá. Pokud je váš krém řídký, přidejte do něj trošku více cukru nebo škrobu.
Rozehřejte si čokoládovou polevu podle instrukcí na obalu. Vychladlé rohlíčky potřete hutnou vrstvou punčového krému a následně je zalijte čokoládovou polevou. Nakonec si rozehřejte také bílou nebo vanilkovou polevu na dozdobení rohlíčků.
Do tmavé čokolády můžete s bílou polevou zkusit nakreslit vlastní vzory. Před konzumací nechte rohlíčky zatuhnout v ledničce, nejlépe alespoň 6 hodin, aby zatuhl i punčový krém.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Netradiční recepty na vánoční cukroví. Zkuste něco úplně nového