Svěží řezy ze zakysané smetany a mandarinek. Vyzkoušíte?
Svěží řezy ze zakysané smetany: Dominantou je lehký piškot
Řezy ze zakysané smetany zařínají přípravou piškotového korpusu. Pokud doma pečete, víte, že piškotový korpus je jednou z nejlepších voleb, jak vytvořit nadýchané pečivo. Budete k němu potřebovat:
- 3 vejce
- 110 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 ČL citrónové kůry
- 130 g polohrubé mouky
- 1 ČL prášku do pečiva
Vyšlehejte vejce dohromady s oběma cukry tak, abyste získali čistě bílou, hustou pěnu. Čím více vejce ušleháte, tím nadýchanější těsto bude. Za mírného šlehání začněte po lžičkách přidávat prosátou mouku, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Plech s vyšším okrajem vyložte pečícím papírem a nalijte na něj vzniklé těsto. Pečte, dokud korpus nezíská na povrchu zlatavou barvu.
Svěží náplň ze zakysané smetany
Než se vám těsto upeče, připravte si svěží náplň z těchto ingrediencí.
- 2 mandarinkové kompoty
- 1 smetana ke šlehání
- 2 husté zakysané smetany
- 2 PL krupicového cukru
Ze smetany vytvořte hustou šlehačku a přimíchejte zakysanou smetanu. Opatrně přidejte cukr a jemně promíchejte. Jakmile piškotový korpus vychladne, naneste na něj náplň a ke konci okapané mandarinky.
Želé z mandarinkové šťávy
Štávu z mandarinkového kompotu rozhodně nevylévejte, budete ji potřebovat na výrobu domácího želé. Ke šťávě přilijte vodu, abyste získali asi 750 ml tekutiny. Přisypte 2 lžíce krupicového cukru a 2 balení vanilkového pudinku. Vše pečlivě promíchejte a povařte. Získáte hladký krém, který po vychladnutí vytvoří hmotu připomínající želé. Nalijte na náplň s mandarinkami a vložte do lednice ztuhnout.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT