Sobota , 19. 04. 2025

Rostislav

Recept na tradiční Velikonoční mazanec

Přivítejte jaro a Velikonoce kouzelnou vůní čerstvě upečeného mazance, který se stane korunou vašeho svátečního stolu. Dnešní článek vás provede krok za krokem přípravou tradičního velikonočního mazance, od výběru správných ingrediencí až po tajemství dokonalého kynutí. Připravte se na to, že se vaše kuchyně naplní vůní a tradicí.
Mazanec
Recept na tradiční Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec našich babiček

Jeho příprava a sdílení s blízkými přináší nejen radost z jídla, ale i pocit společenství a tradice. Tento recept vám umožní vytvořit nejen chutný, ale i krásně vypadající mazanec, který bude skvělým doplňkem vašeho velikonočního stolu.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Velikonoční seriál: Hody, hody, doprovody na Velikonoční pondělí

Velikonoční seriál: Lahodná jídla na nedělní Boží hod

Velikonoční mazanec

porce
g / porce
Těsto
  • 1
    1
    kg
    hladké mouky
  • 160
    160
    g
    krystalového cukru
  • 200
    200
    g
    másla
  • 200
    200
    ml
    mléka
  • 2
    2
    žloutky
  • 1
    1
    vejce
  • 40
    40
    g
    droždí
  • kandované ovoce naložené v rumu
  • mleté ořechy
  • sekané mandle
  • vanilkový cukr
  • kůra z citronu a pomeranče
  1. Zadělejte těsto z uvedených surovin a nechte ho hodinu kynout.

  2. Vytvarujte dva mazance, nechte ještě jednou vykynout.

  3. Na povrchu nařízněte do kříže, potřete žloutkem, posypte sekanými mandlemi.

  4. Pečte na 160 °C zhruba 40–45 minut.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Střední recept
Česká
40–45 minut délka vaření
Střední recept
Česká
40–45 minut délka vaření

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek