Nepečený krémeš s kávovými piškoty vám dodá energii
Ingredience na nepečený krémeš
Na nepečený krémeš si připravte tyto suroviny:
- 500 g dlouhých cukrářských piškotů
- 500 ml plnotučného mléka
- 400 ml silné instantní kávy
- 300 ml smetany ke šlehání
- 200 g moučkového cukru
- 2 balení vanilkového cukru
- 1 balení vanilkového pudinku
- 1 balení ztužovače do šlehačky
Na polevu budete potřebovat:
- 100 ml smetany na šlehání
- 100 g hořké čokolády na vaření
- 50 g másla
Příprava
Do mělké misky si uvařte silnou instantní kávu, použijte tak třikrát až čtyřikrát více granulí než obvykle. Kávu nechte vystydnout na pokojovou teplotu a pak v ní postupně namáčejte jednotlivé cukrářské piškoty. Namočené piškoty vyskládejte do úzké formy na pečení.
Mléko si přiveďte k varu a za stálého míchání v něm rozpusťte cukr, jeden vanilkový cukr a pudink. Pudink uvařte klasickým způsobem. Jakmile vám zhoustne, odstavte ho z plotny a dejte vychladnout. Po několika minutách ještě teplý pudink navrstvěte do formy na piškoty.
Smetanu vyšlehejte spolu s druhým vanilkovým cukrem a ztužovačem do šlehačky. Napěchujte ji do cukrářského sáčku a s jeho pomocí jí navrstvěte na pudinkový krém. Pak dejte krémeš na hodinu zatuhnout do lednice, aby vám šlehačka držela tvar.
Na šlehačku navrstvěte další piškoty, které opět nejprve namočíme do kávy. Na vršek krémeše přijde čokoládová poleva – čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni a postupně do ní přilévejte smetanu a máslo. Polevu rozmíchejte do hladka a pak jí naneste na druhou vrstvu piškotů. Hotový krémeš dejte opět zatuhnout do lednice. Podávejte chlazený a dozdobený šlehačkou.
Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT