Úžasná masová konzerva, jakou jste pravděpodobně nejedli. Vyrobte si ji doma
Tohle zavařené maso se skvěle hodí na dovolenou, výlet anebo na rychlou večeři. Zásoby ale dlouho stejně nevydrží, protože jsou neodolatelné. A jak se taková masová konzerva připravuje? To si teď ukážeme.
Co si k domácím masovým konzervám opatřit?
Základem je kvalitní a dobré maso, proto potřebujete:
- 6 kg vepřového masa (ideálně kombinace krkovice a boku)
- dále nesmí chybět česnek, který přidáte dle vlastních preferencí
- sůl a pepř
- trochu kmínu
Vepřovou krkovici s bokem pokrájíme na kostičky větších rozměrů, pak smícháme s nasekanými stroužky česneku, který přidáte dle vlastní chuti. Na závěr okořeníte solí, pepřem a kmínem. Poctivě promíchanou směs masa a koření necháte v lednici asi jeden den marinovat. Vepřové maso do sebe natáhne všechny skvělé chutě přidaných ochucovadel.
Plnění sklenic a zavařování
K masovým konzervám je zapotřebí si obstarat kvalitní sklenice s dobrým uzávěrem. Nádoby pečlivě vymyjte a nechte oschnout. Poté naplňte okořeněnou masovou směsí a zalejte asi 100 mililitry vývaru, jedno jakým, opět se to řídí chutěmi kuchaře. Pokud jste použili libovější kusy masa, můžete přilít i trochu sádla.
Na závěr napěchované sklenice vložíte dnem vzhůru do většího hrnce s vodou a zavařujete zhruba tři hodiny. Dobu zavařování si však můžete i zkrátit a nastavit na polovinu, nejprve hodinu a půl a pak další, sterilizovat masové konzervy takto budete při sto stupních asi den.
Neodolatelná masová dobrota
Tyto masové konzervy si určitě zamilujete. Jsou vynikající například jen tak s chlebem a zapíjet je můžete dobrým pivem. Dá se z nich ovšem v kuchyni vykouzlit kdejaké jídlo, ať už rychlý oběd, nebo večeře. Můžete si je přibalit mimo jiné i na výlet, kde přijdou k chutí, když přijde hlad. Konzerva vydrží v chladu i několik měsíců.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Tyto karbanátky můžete i při dietě. Jsou bez tučného masa, strouhanky a přitom skvěle chutnají