Levně a chutně: Klobásky v jogurtovém těstíčku
Recept je to velmi variabilní, a navíc snadno můžete použít to, co zrovna máte po ruce. Třeba párky namísto klobásy a zakysanou smetanu místo jogurtu. Jen pozor na nízkotučné jogurty, těsto z nich nedrží pohromadě a výsledek nebude lahodit ani vašemu oku, ani chuťovým pohárkům. Platí totiž, že tuky jsou nositelem chuti. Když už máte vše připravené, nic nebrání tomu, abyste pustili do vaření, levně a chutně.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Vyrobte si domácí klobásy, jsou zdravější a chutnější než kupované
Klobásky v jogurtovém těstě
- 400400mlplnotučného bílého jogurtu
- 400400gklobásy
- 250250gstrouhaného eidamu
- 250250ghladké mouky
- 44ksvejce
- 22stroužkyčesneku
- 11ksmenší cibule
- 11baleníkypřicího prášku
- sůl a pepř
- tuk na vymazání formy
Postup:
Vejce rozklepněte do misky, zlehka prosolte, opepřete a našlehejte je vidličkou. Do vajec následně zašlehejte také jogurt – čím tučnější, tím lépší. Jakmile vznikne stejnoměrná hmota, prosejte do těsta mouku s práškem do pečiva. Těsto znovu důkladně zpracujte, překryjte ho utěrkou nebo potravinářskou fólií a nechte půl hodiny odpočinout.
V mezičase si můžete vymazat pekáč olejem. Klobásu si nakrájejte na kostičky, a pokud máte sýr v celku, nastrouhejte ho. Cibuli nakrájejte najemno a česnek utřete a zlehka prosolte.
Po půl hodině se vraťte k těstu a zapracujte do něj všechny další ingredience tak, aby byly pokud možno stejnoměrně rozvrstvené.
Hotové těsto přelijte do vymazané formy a lžící ho urovnejte tak, aby bylo všude stejně vysoké. Pekáč dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte po dobu 40-45 minut. Zda už je jídlo upečené nejlépe poznáte, když do něj bodnete špejlí. Levně a chutně se takto najedí čtyři osoby.
Klobásy v těstu podávejte se zakysanou smetanou, majonézou nebo kečupem. Budou skvělé i s domácím dipem a zeleninovým salátem.