Skvělý recept na rychlé kuře po Řecku. Přineste si kus zahraničí domů
Ingredience na kuře po Řecku
Zkuste připravit kuře po Řecku podle tohoto receptu a překvapit jím své blízké. Uvidíte, že budete mít úspěch a určitě budete recept v kuchyni využívat častěji.
Potřebné suroviny
K přípravě kuřete podle tohoto receptu budete potřebovat
- 2,2 kg kuřecích stehen (můžete ale použít i jiné části kuřete, dle vaší chutě a možností)
- 1 polévkovou lžíci bílého jogurtu, zakysané smetany nebo kefíru
- 3 polévkové lžíce citronové šťávy
- 3 polévkové lžíce olivového oleje (ideálně extra panenského)
- 3 až 4 stroužky česneku, podle velikosti a chuti
- citronová kůru
- čerstvou petrželku
- oregano
- mletý pepř, a
- sůl.
Postup přípravy
Prvním krokem je příprava marinády, aby se z obyčejného kuřete mohlo stát kuře na řecký způsob. Do misky nalijte olivový olej, přidejte jogurt nebo případně jeho v receptu uvedenou náhradu, citronovou šťávu i kůru, prolisovaný česnek, sůl, pepř a oregano. Vše dobře promíchejte a na závěr přidejte čerstvou petrželku, nejlépe najemno nasekanou.
Poté si vezměte dostatečně velký, zavírací potravinářský sáček a vložte do něj omytá kuřecí stehna, případně jiné připravené kousky kuřete. Kuře zalijte marinádou tak, aby jí byl každý kousek dostatečně pokrytý. Sáček s kuřetem poté nechejte odležet v lednici, a to nejméně po dobu několika hodin, ideálně přes noc.
Troubu předehřejte na teplotu 190 °C. Sáček s marinovaným kuřetem dejte do připravené vhodné pečicí nádoby, kterou překryjte alobalem, a pečte po dobu 30 minut. Po uplynutí této doby alobal sundejte a kuře pečte dále, dokud nezíská zlatavou barvu.
Řeckou atmosféru můžete dotvořit například lahví řeckého vína a hudbou nebo zvuky moře a mořských ptáků.
Přejeme vám dobrou chuť a příjemný kulinářský zážitek.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT