Nechce se vám péct? Zkuste náš krémový zákusek!
Ingredience na krémový zákusek
Na nepečený a krémový zákusek budete potřebovat:
- 600 g plnotučného měkkého tvarohu
- 400 ml plnotučného mléka
- 250 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 2 balení vanilkového cukru
- 1 balení jedlé želatiny nebo ztužovače do šlehačky
- 1 balení dětských piškotů
- Čerstvé borůvky – alespoň 100 g
- Trochu vody na rozmíchání želatiny
Příprava
Želatinu nebo ztužovač do šlehačky si rozmíchejte podle návodu. Většinou je třeba rozmíchat je v trošce vody nebo mléka a nechat asi čtvrt hodinky bobtnat. Některou želatinu je třeba také ohřát na mírném plamenu. Zatímco vám želatina bobtná, v mixéru si vyšlehejte mléko s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem. Pak do směsi zapracujte také hotovou želatinu a nakonec do ní postupně přidávejte tvaroh.
Bábovkovou nebo dortovou formu pečlivě vymyjte, osušte a vyskládejte do ní borůvky. Můžete přidat i další lesní plody. Na borůvky zlehka nalijte tenkou vrstvu krému, na který vyskládejte piškoty. Na piškoty přijde další vrstva krému, pak vrstva borůvek, znovu krém a následně opět piškoty. Vrstvení opakujte, dokud se nedostanete na spodek formy. Do spodní části vyskládejte do souvislé vrstvy piškoty.
Hotový zákusek dejte zatuhnout do lednice. Servírujte nejdříve po třech hodinách. Před vyjmutím z formy je dobré formu prudce zahřát, například ponořením do horké vody. Dezert z ní pak vyjede raz dva. Zákusek je nejlepší dozdobený domácí šlehačkou a skvěle se hodí ke kávě. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Makový zákusek s vanilkovým krémem. Vyzkoušejte rychlý recept