Vyzkoušejte naše krémové řezy, skvělý zákusek ke kávě
Ingredience na krémové řezy
Na nadýchané nutellové těsto na krémové řezy si nachystejte:
- 150 ml Pikaa (nebo salka, ve kterém rozmícháte Granko)
- 75 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- 50 ml plnotučného mléka
- 40 g mletých lískových nebo vlašských oříšků
- 15 ml rostlinného oleje
- 15 g holandského kakaa
- 3 vejce
- 1 pytlíček prášku do pečiva
- Špetku soli
Na vanilkový krém budete potřebovat:
- 1 l plnotučného mléka
- 300 ml smetany ke šlehání
- 125 ml salka
- 125 ml karamelového salka
- 100 g moučkového cukru
- 50 g másla
- 3 vanilkové pudinky
Nakonec přijde šlehačka, která se skládá z:
- 300 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovače do šlehačky
Příprava
Začněte přípravou krému. V mléce rozmíchejte cukr, za stálého míchání ho přiveďte k varu a pudinky uvařte podle návodu na nich. Hotový pudink odstavte z plotny a dokud je ještě horký, rozmíchejte v něm změklé máslo. Pak krém přikryjte utěrkou nebo potravinářskou fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Zatímco vám krém stydne, zadělejte si na těsto. Mouku si prosejte s práškem do pečiva a rozklepněte si do ní všechna vejce. Směs zlehka prosolte a dobře zpracujte, nejlépe v mixéru na střední otáčky. Za stálého míchání postupně přidávejte cukr, mléko, olej, kakao a ořechy. Hotové těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte ho péci na 15-20 při teplotě 180 °C.
V mezičase si rozdělte vystydlý krém na dva stejně velké díly. V jednom rozmíchejte obyčejné salko a ve druhém karamelové. Kromě toho si vyšlehejte smetanu spolu se ztužovačem do šlehačky. Upečený korpus nechte vystydnout a pak na něj navrstvěte nejprve krém s obyčejným salkem, pak krém s karamelovým salkem a nakonec šlehačku.
Hotový zákusek dejte alespoň na dvě hodiny do lednice. Před servírováním jej můžete dozdobit strouhanými ořechy, kokosem nebo holandským kakaem. Dezert podávejte chlazený a spotřebujte jej nejdéle do dvou dnů. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT