Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Vyzkoušejte naše krémové řezy, skvělý zákusek ke kávě

Chcete si domácí posezení u kávy užít se vším všudy? Pak vyzkoušejte naše krémové řezy z nutellového těsta. Základem je korpus z lískových oříšků a holandského kakaa, na který přijdou hned dvě vrstvy lahodného krému. A co je na tom nejlepší, základ obou krémů je stejný, liší se jen poslední ingrediencí, a tak je tento zákusek mnohem snazší, než se zdá. Na vrch pak přijde domácí šlehačka a posyp dle vašich preferencí.
krémové řezy
Tři vrstvy a jedno velké sladké potěšení. (foto: ezy.cz)

Ingredience na krémové řezy

Na nadýchané nutellové těsto na krémové řezy si nachystejte:

  • 150 ml Pikaa (nebo salka, ve kterém rozmícháte Granko)
  • 75 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 ml plnotučného mléka
  • 40 g mletých lískových nebo vlašských oříšků
  • 15 ml rostlinného oleje
  • 15 g holandského kakaa
  • 3 vejce
  • 1 pytlíček prášku do pečiva
  • Špetku soli

Na vanilkový krém budete potřebovat:

  • 1 l plnotučného mléka
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 125 ml salka
  • 125 ml karamelového salka
  • 100 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 3 vanilkové pudinky

Nakonec přijde šlehačka, která se skládá z:

  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1 ztužovače do šlehačky

Příprava

Začněte přípravou krému. V mléce rozmíchejte cukr, za stálého míchání ho přiveďte k varu a pudinky uvařte podle návodu na nich. Hotový pudink odstavte z plotny a dokud je ještě horký, rozmíchejte v něm změklé máslo. Pak krém přikryjte utěrkou nebo potravinářskou fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Zatímco vám krém stydne, zadělejte si na těsto. Mouku si prosejte s práškem do pečiva a rozklepněte si do ní všechna vejce. Směs zlehka prosolte a dobře zpracujte, nejlépe v mixéru na střední otáčky. Za stálého míchání postupně přidávejte cukr, mléko, olej, kakao a ořechy. Hotové těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte ho péci na 15-20 při teplotě 180 °C.

V mezičase si rozdělte vystydlý krém na dva stejně velké díly. V jednom rozmíchejte obyčejné salko a ve druhém karamelové. Kromě toho si vyšlehejte smetanu spolu se ztužovačem do šlehačky. Upečený korpus nechte vystydnout a pak na něj navrstvěte nejprve krém s obyčejným salkem, pak krém s karamelovým salkem a nakonec šlehačku.

Hotový zákusek dejte alespoň na dvě hodiny do lednice. Před servírováním jej můžete dozdobit strouhanými ořechy, kokosem nebo holandským kakaem. Dezert podávejte chlazený a spotřebujte jej nejdéle do dvou dnů. Nechte si chutnat!

K TÉMATU  Falešné tiramisu chutná ještě lépe než originál
Video návod – krémové řezy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nepečené malinové řezy s vanilkovým krémem a čokoládou

Snadné mascarpone řezy s krémem z bílé čokolády

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek