Sobota , 23. 11. 2024

Klement

Krémový dezert pro milovníky kondenzovaného mléka

Dnes tu pro vás máme opravdovou nepečenou bombu - krémový dezert, při jehož přípravě si vystačíte s pouhými třemi surovinami: kondenzovaným mlékem, zakysanou smetanou a čokoládou.
kondenzované
ilustrační obrázek

Říkáte si zřejmě, co lze z takové trojkombinace vůbec vytvořit. Odpověď je prostá: krémový a hlavně rychlý zákusek, jehož základem je kondenzované mléko.

Zároveň jde o dezert nesmírně variabilní, když do něj namísto čokolády přidáte lentilky, budete mít veselou a barevnou pochoutku pro malé děti. Se strouhaným kokosem a kapkou rumu zase půjde o skvělý dezert na party pro dospělé. Fantazii se v tomto případě meze nekladou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nepečený zákusek z oblíbených tyčinek Twix

Nepečený Oreo dezert s tvarohovým krémem a třešněmi, který stojí za hřích

Krém z kondenzovaného mléka

porce
g / porce
Ingredience na základ:
  • 800
    800
    ml
    kondenzovaného mléka
  • 600
    600
    ml
    tučné zakysané smetany
  • 100
    100
    g
    čokolády na vaření
Ingredience navíc:
  • strouhaný kokos
  • karamel nebo karamelové Salko
  • ořechy
  • vanilka
  • lentilky
  • rum

Postup:

  1. Kondenzované mléko přelijte do většího mělkého hrnce a na mírném plamenu jej za stálého míchání přiveďte k varu. Ještě předtím, než mléko začne probublávat, rozmíchejte do něj po částech všechnu zakysanou smetanu.

  2. Směs neustále míchejte a pokračujte ve vaření, než zhoustne do konzistence hotového pudinku. Obvykle to trvá asi 15 až 20 minut, nelekejte se tedy, že se dlouho nic neděje.

  3. Uvařený krém odstavte z plotny a nechte chladnout. V mezičase si nastrouhejte čokoládu, případně si připravte další ingredience, které chcete do krému rozmíchat. Ještě než krém úplně vychladne, opatrně do něj vmíchejte čokoládu. Krém nesmí být příliš teplý, aby se čokoláda nerozpustila.

  4. Hotový krém z kondenzovaného mléka přelijte do dortové formy a dejte ho na dvě hodiny do lednice, aby dobře zatuhl. Podávejte chlazený, můžete jej posypat kakaem, skořicí nebo vanilkovým cukrem.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek