Krémový dezert pro milovníky kondenzovaného mléka
Říkáte si zřejmě, co lze z takové trojkombinace vůbec vytvořit. Odpověď je prostá: krémový a hlavně rychlý zákusek, jehož základem je kondenzované mléko.
Zároveň jde o dezert nesmírně variabilní, když do něj namísto čokolády přidáte lentilky, budete mít veselou a barevnou pochoutku pro malé děti. Se strouhaným kokosem a kapkou rumu zase půjde o skvělý dezert na party pro dospělé. Fantazii se v tomto případě meze nekladou.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Nepečený zákusek z oblíbených tyčinek Twix
Nepečený Oreo dezert s tvarohovým krémem a třešněmi, který stojí za hřích
Krém z kondenzovaného mléka
- 800800mlkondenzovaného mléka
- 600600mltučné zakysané smetany
- 100100gčokolády na vaření
- strouhaný kokos
- karamel nebo karamelové Salko
- ořechy
- vanilka
- lentilky
- rum
Postup:
Kondenzované mléko přelijte do většího mělkého hrnce a na mírném plamenu jej za stálého míchání přiveďte k varu. Ještě předtím, než mléko začne probublávat, rozmíchejte do něj po částech všechnu zakysanou smetanu.
Směs neustále míchejte a pokračujte ve vaření, než zhoustne do konzistence hotového pudinku. Obvykle to trvá asi 15 až 20 minut, nelekejte se tedy, že se dlouho nic neděje.
Uvařený krém odstavte z plotny a nechte chladnout. V mezičase si nastrouhejte čokoládu, případně si připravte další ingredience, které chcete do krému rozmíchat. Ještě než krém úplně vychladne, opatrně do něj vmíchejte čokoládu. Krém nesmí být příliš teplý, aby se čokoláda nerozpustila.
Hotový krém z kondenzovaného mléka přelijte do dortové formy a dejte ho na dvě hodiny do lednice, aby dobře zatuhl. Podávejte chlazený, můžete jej posypat kakaem, skořicí nebo vanilkovým cukrem.