Klasický červený boršč. Recept na dokonalou podzimní pochoutku, která zahřeje
Zamilujete si tmavě rudou barvu, jakou má červený boršč. Je zdravý a výživný, plný fazolí, řepy, mrkve, brambor i zelí. Chutná skvěle a zasytí vás i celou rodinu. Pokrm původem z Ukrajiny je přímo ideálním podzimním jídlem. Inspirujte se receptem i vy.
Nejlepší je mít ingredience rovnou připravené, takže začněte nejdřív loupat, škrábat, strouhat a krájet všechnu zeleninu. Jakmile budete mít suroviny nachystané, připravit ukrajinský červený boršč už bude snadné a rychlé.
Ingredience pro červený boršč
- 3 středně velké řepy, oloupané a nastrouhané
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 litr kuřecího vývaru
- 3 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kousky
- 2 mrkve, oloupané a nakrájené na plátky
Ingredience pro mirepoix
- 2 celery, oříznuté a jemně nasekané
- jemně nasekaný červený pepř (dle volby)
- 1 jemně nasekaná cibule
- 4 lžíce kečupu
- 3 lžíce rajčatové omáčky
Dochucení dle volby
- bílé fazole
- bobkový list
- 2 lžíce bílého octa
- lžička mořské soli
- trocha rozemletého černého pepře
- stroužek nakrájeného česneku
- nakrájený kopr