Veselé karbanátky s čepičkou si určitě zamilujete
Ingredience na veselé karbanátky
Na karbanátky, respektive rodinnou večeři pro čtyři hladové krky si nachystejte:
- 700 g směsi mletých mas (hovězího a vepřového)
- 300 g vašeho oblíbeného strouhaného tvrdého sýru (eidam, gouda nebo třeba čedar)
- 75 ml majonézy
- 50 ml kremžské nebo plnotučné hořčice
- 2 vejce
- 3 rajčata nebo vaničku cherry rajčátek
- 1-2 stroužky česneku
- Polovinu cibule
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- Další koření a bylinky dle chuti
Příprava
Olej si na rozehřejte na pánvi, zpěňte si na něm najemno nakrájenou cibulku a pak k ní přidejte prosolené a opepřené maso. Do masové směsi také protřete česnek a dobře ji promíchejte. Přidat můžete i další vaše oblíbené koření. Masovou směs občas promíchejte a na mírném plamenu ji duste pod pokličkou 10-15 minut, podle velikosti pánve.
V mezičase si dejte vařit vejce natvrdo a nastrouhejte si sýr, pokud jej máte vcelku. Podušené maso odstavte z plotny a nastrouhejte do něj uvařená vejce a směs dobře promíchejte. Rajčata si nakrájejte nadrobno a smíchejte je s majonézou, hořčicí a strouhaným sýrem tak, aby vznikla hutná pasta. Můžete přidat i čerstvé bylinky.
Z masové směsi vytvarujte karbanátky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Na každý karbanátek přijde čepička ze sýrové směsi. Karbanátky dejte zapéct do trouby předehřáté na 180 °C. Hotové budou zhruba za půl hodiny, podle velikosti a typu využitého sýru. Podávejte se zeleninovou oblohou a s bramborami, hranolky nebo bramborovou kaší. Nechte si chutnat!
- Polovinu cibule
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- Další koření a bylinky dle chuti
Příprava
Olej si na rozehřejte na pánvi, zpěňte si na něm najemno nakrájenou cibulku a pak k ní přidejte prosolené a opepřené maso. Do masové směsi také protřete česnek a dobře ji promíchejte. Přidat můžete i další vaše oblíbené koření. Masovou směs občas promíchejte a na mírném plamenu ji duste pod pokličkou 10-15 minut, podle velikosti pánve.
V mezičase si dejte vařit vejce natvrdo a nastrouhejte si sýr, pokud jej máte vcelku. Podušené maso odstavte z plotny a nastrouhejte do něj uvařená vejce a směs dobře promíchejte. Rajčata si nakrájejte nadrobno a smíchejte je s majonézou, hořčicí a strouhaným sýrem tak, aby vznikla hutná pasta. Můžete přidat i čerstvé bylinky.
Z masové směsi vytvarujte karbanátky a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Na každý karbanátek přijde čepička ze sýrové směsi. Karbanátky dejte zapéct do trouby předehřáté na 180 °C. Hotové budou zhruba za půl hodiny, podle velikosti a typu využitého sýru. Podávejte se zeleninovou oblohou a s bramborami, hranolky nebo bramborovou kaší. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Tyto karbanátky můžete i při dietě. Jsou bez tučného masa, strouhanky a přitom skvěle chutnají