Kakaový zákusek s kokosovým krémem. Potěšte své chuťové buňky!
Co budete potřebovat na zákusek
- 200 g hladké mouky
- 200 ml plnotučného mléka
- 100 ml oleje
- 100 g moučkového cukru
- 40 g holandského kakaa
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
Na kokosovou náplň si připravte:
- 1 l plnotučného mléka
- 250 g strouhaného kokosu
- 250 g moučkového cukru
- 150 g másla
Jak na kakaový zákusek
V dostatečně velké míse smíchejte všechny sypké suroviny a postupně do nich přilejte mléko a olej. Těsto zpracovávejte v mixéru nebo v kuchyňském robotu. Nakonec přidejte také obě vejce a zpracovávejte, dokud těsto nebude stejnoměrné a hladké bez hrudek. Pak ho nechte pár minut odpočinout a připravte si plech na pečení – vymažte ho máslem a vysypte troškou polohrubé mouky.
Polovinu odpočatého těsta přelijte na plech a dejte do trouby předehřáté na 160 °C. Péct by se mělo si 10-15 minut. V mezičase si připravte kokosový krém. Mléko postavte na plotnu na mírný plamen a za stálého míchání přiveďte k varu.
Jakmile začne mléko vřít, přidejte máslo a cukr a vařte, dokud směs nezačne tuhnout. Pak mléko z plotny odstavte a vmíchejte do něj kokos. Kokos je třeba opravdu dobře zapracovat, má sklon držet se v hrudkách pohromadě.
Hotovým krémem potřete upečenou polovinu těsta tak, aby se krém nikde nedotýkal stěn plechu. Krém budete muset tvarovat lžící nebo nožem. Nakonec krém přelijte druhou polovinou těsta a plech vraťte zpět do trouby. Napodruhé se bude zákusek péct 25 minut.
Upečený zákusek přizdobte moučkovým cukrem či strouhaným kokosem a můžete rovnou podávat. Servírovat kakaový zákusek můžete také vystydlý. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Kakaový dezert se švestkami a vanilkovým krémem. Hotové pohlazení!