Úterý , 03. 12. 2024

Svatoslav

Ta nejlepší domácí jahodová zmrzlina, kterou ochutnáte

Ta nejlepší jídla si připravíme sami doma. A platí to i o zmrzlině. Kupovaná je totiž plná všech možných barviv (jahodové zmrzliny často obsahují karmín, tedy barvivo z hmyzu, konkrétně z broučka jménem červec nopálový), dochucovadel a konzervantů. Proto pro vás dnes máme recept na poctivou domácí jahodovou zmrzlinu.
jahodová zmrzlina
Až budete kupovat jahody, vybírejte podle vůně.

Využít můžete jahody nasbírané v lese i na zahrádce. A skvěle poslouží i ty kupované, které teď seženete za skvělou cenu. Jahodová zmrzlina vám zabere jen chvilinku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Banánová zmrzlina ze 3 ingrediencí. Neobsahuje laktózu ani cukr

Dvoubarevná zmrzlina s oplatkou, kterou si zamilujete!

Jahodová zmrzlina

porce
g / porce
Ingredience:
  • 300
    300
    g
    čerstvých jahod
  • 300
    300
    ml
    smetany ke šlehání
  • 200
    200
    ml
    řeckého jogurtu
  • 50
    50
    g
    moučkového cukru
  • 2
    2
    balení
    vanilkového cukru
  • šťáva z poloviny citronu

Postup:

  1. Jahody dobře omyjte a očistěte, pak je nechte okapat. Několik nejhezčích dejte stranou, zbylé očištěné jahody si najemno nakrájejte a dejte je do hrnce.

  2. Přidejte k nim čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, vanilkový cukr a moučkový cukr. Směs dobře pomíchejte a za stálého míchání ji na mírném plamenu přiveďte k varu. Pokračujte v míchání a vařte asi 8-10 minut.

  3. Pak jahodovou směs z plotny odstavte a ještě horkou ji rozmixujte na hladkou hmotu. Rozmixovanou směs nechte na kuchyňské lince vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím si zbývající jahody nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte je na vnitřní stěny formy na pečení. Ze smetany vyšlehejte šlehačku.

  4. Vystydnutou jahodovou směs vmíchejte do jogurtu, nejlépe po částech. Abyste si ušetřili práci, můžete využít kuchyňský robot na pomalé obrátky. Pak do směsi postupně zapracujte také šlehačku.

  5. Hotovou směs přelijte do formy s jahodami a dejte ji do mrazáku zmrznout. Jahodová zmrzlina bude hotová za 3-12 hodin, v závislosti na teplotě v mrazáku. Podávejte s čerstvou šlehačkou nebo jen tak.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
20 minut příprava + minimálně 3 hodiny chlazení délka vaření
jednoduché recept
20 minut příprava + minimálně 3 hodiny chlazení délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek