Ta nejlepší domácí jahodová zmrzlina, kterou ochutnáte
Využít můžete jahody nasbírané v lese i na zahrádce. A skvěle poslouží i ty kupované, které teď seženete za skvělou cenu. Jahodová zmrzlina vám zabere jen chvilinku.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Banánová zmrzlina ze 3 ingrediencí. Neobsahuje laktózu ani cukr
Jahodová zmrzlina
- 300300gčerstvých jahod
- 300300mlsmetany ke šlehání
- 200200mlřeckého jogurtu
- 5050gmoučkového cukru
- 22balenívanilkového cukru
- šťáva z poloviny citronu
Postup:
Jahody dobře omyjte a očistěte, pak je nechte okapat. Několik nejhezčích dejte stranou, zbylé očištěné jahody si najemno nakrájejte a dejte je do hrnce.
Přidejte k nim čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, vanilkový cukr a moučkový cukr. Směs dobře pomíchejte a za stálého míchání ji na mírném plamenu přiveďte k varu. Pokračujte v míchání a vařte asi 8-10 minut.
Pak jahodovou směs z plotny odstavte a ještě horkou ji rozmixujte na hladkou hmotu. Rozmixovanou směs nechte na kuchyňské lince vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím si zbývající jahody nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte je na vnitřní stěny formy na pečení. Ze smetany vyšlehejte šlehačku.
Vystydnutou jahodovou směs vmíchejte do jogurtu, nejlépe po částech. Abyste si ušetřili práci, můžete využít kuchyňský robot na pomalé obrátky. Pak do směsi postupně zapracujte také šlehačku.
Hotovou směs přelijte do formy s jahodami a dejte ji do mrazáku zmrznout. Jahodová zmrzlina bude hotová za 3-12 hodin, v závislosti na teplotě v mrazáku. Podávejte s čerstvou šlehačkou nebo jen tak.