Osvěžující jablečný zákusek s pudinkem, který potěší vaše chuťové pohárky
Ovoce v létě skvěle osvěží. Proto tentokrát zapomeňte na hutné krémové náplně a kynuté koláče a pojďte si s námi vyrobit tento lehoučký jablečný zákusek s pudinkem, který potěší kdejakého milovníka sladkého. Přidanou hodnotou tohoto receptu je i to, že korpus na dezert nemusíte péct, je tak hotový raz dva.
Co budete potřebovat na jablečný zákusek s pudinkem?
Obstarejte si tyto nezbytné ingredience:
- 330 gramů dětských piškotů
- kilo a půl jablek
- skořicový prášek, 2 vanilkové pudinky
- 120 gramů cukru (moučka nebo krystal)
Dále budete potřebovat i zhruba 330 mililitrů vody a jednu čokoládu na vaření.
Jak postupovat při přípravě zákusku?
Vezměte si hlubokou mísu a do ní nastrouhejte nahrubo omytá a oloupaná jablka, pak přidejte trochu vody, skořicový prášek a cukr. Vše pak řádně lžící promíchejte. Všechny pudinkové prášky pak vsypte do studené vody v rendlíku, pečlivě metličkou rozmíchejte a vařte na středním plamenu do zhoustnutí, poté přidejte v poslední fázi i připravená nastrouhaná jablka se skořicí a cukrem.
Vařte směs asi tři minuty a následně nechte vychladnout. Mezitím si vezměte plech o rozměrech 20 x 30 centimetrů a vyskládejte na jeho dno dětské piškoty. Pokryjte zodpovědně celou plochu. Pak vychladlou směs z jablek a pudinku vlijte na piškoty a na krémovou hmotu opět vyskládejte další piškoty. Vrchní vrstva na piškotech bude čokoládová.
Polevu zhotovíte jednoduše rozpuštěním hořké čokolády na vaření ve vodní lázni. Pakliže budete chtít vláčnější konzistenci, je možné do čokolády přidat i lžíci smetany. Nakonec necháte celý zákusek v lednici jen ztuhnout a můžete si pochutnávat na tomto osvěžujícím a jednoduchém dezertu například s vaší oblíbenou kávou. Dobrou chuť!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Sladké pokušení, které potěší všechny milovníky krémových dezertů