Úterý , 03. 12. 2024

Svatoslav

Jablečná rychlovka pro nečekané hosty

Znáte to, jste doma, ani v lednici toho moc nezbývá, ale najednou zavolá kamarádka, jestli by se mohla stavit. Máte dvě možnosti: Buď ji pohostit jen lahví vína, nebo něčím sladkým a dobrým. Kterou si vyberete?
jablečná rychlovka
ilustrační obrázek

Jablečné koláče se většinou pečou s náplní. Tentokrát pro vás ale máme speciální postup, který vám usnadní práci a zkrátí i dobu pečení, ideální pro nečekané hosty. Přesně proto se tento koláč jmenuje jablečná rychlovka. Jablka se totiž zapracovávají přímo do těsta, a tak budete mít upečeno už za půl hodiny. Příprava vám pak zabere jen slabých pár minut.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Urodila se vám jablka? Zkuste tento skvělý jablečný koláč

Když se tvaroh a jablka spojí. Připravte si výborný koláč!

Jablečná rychlovka

porce
g / porce
Ingredience:
  • 250
    250
    g
    hladké mouky
  • 200
    200
    ml
    plnotučného mléka
  • 125
    125
    g
    moučkového cukru
  • 120
    120
    g
    másla
  • 5
    5
    ks
    jablek
  • 3
    3
    ks
    vajec
  • 1
    1
    balení
    skořicového cukru
  • 1
    1
    balení
    kypřicího prášku
  • špetka soli

Postup:

  1. Všechna vejce si rozklepněte do větší misky, zlehka je osolte a vidličkou našlehejte. Pak do nich přisypte cukr a směs dejte zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky. Zatímco vám robot zpracovává základ na těsto, postupně přidávejte na kousky nakrájené změklé máslo, mléko a nakonec do těsta na několikrát prosejte mouku s práškem do pečiva. Těsto nechte zpracovávat alespoň deset minut.

  2. V mezičase si omyjte, očistěte a vykrájejte jablka. Můžete je i oloupat, ale u tohoto koláče to není nutné. Očištěná jablka nakrájejte na kostičky. Na pánvi si rozpusťte máslo a na mírném plamenu na něm několik minut pod pokličkou poduste jablka. Čím jsou šťavnatější, tím kratší dobu je třeba je dusit.

  3. Po pěti až deseti minutách do jablek nasypte skořicové cukry a za stálého míchání je nechte ještě několik minut na pánvičce.

  4. Podušená jablka nechte vystydnout a pak je zapracujte do těsta. Je lepší udělat to opatrně ručně, robot by vám je zbytečně nasekal na menší kousky. Hotové těsto přelijte do dortové formy vyložené pečicím papírem a koláč dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Hotová bude jablečná rychlovka asi za 30 minut.

  5. Koláč podávejte klidně ještě teplý, ale výborný bude i vystydnutý. Nejlepší je posypaný vanilkovým nebo skořicovým cukrem.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
40 minut délka vaření
jednoduché recept
40 minut délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek