Hlávkové zelí s parmezánovou krustou
Hlávkové zelí s parmezánovou strouhankou a bylinkami je vegetariánské jídlo a rychle hotové. Zkrátka na teplou večeři v týdnu jako dělané.
TIP: Na parmezánovém zelí si nejvíce pochutnáte s bramborovou kaší nebo klasickými vařenými brambory. Ale uvidíte, že ho třeba budete uzobávat i jen tak.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Prohrkávaný salát se zelím pro každou grilovačku
Dušené zelí se slaninou se vám postará o jednoduchý oběd plný živin
Zelí s parmezánovou krustou
- 11hlávkazelí
- 33ksvajec M
- 7070ghladké mouky
- 5050gstrouhanky
- 6060mlslunečnicového oleje
- 11hrstpetrželky
- 11hrstpažitky
- 11lžičkaoregana
- 8080gparmezánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
Hlávkové zelí si opláchneme, rozpůlíme a vyřízneme větší část košťálu, ale tak, aby nám zbytek zelí zůstal pohromadě a nerozpadl se na jednotlivé listy. Poloviny (nebo pokud chcete tak čtvrtiny) zelí vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou a přivede k varu. Ve vroucí vodě s trochou soli necháme zelí přibližně 10 minut, poté ho vyndáme a rozložíme na papírové utěrky okapat.
Uvařené zelí si nakrájejte tak, abyste měli 8 až 10 částí. Do uzavíratelné misky nebo většího zipovacího pytlíku nasypte mouku a dejte polovinu z nakrájených částí. Prohrkejte, aby se zelí obalilo. Totéž udělejte s druhou polovinou zelných částí. Stejný postup aplikujte s vejci, která si předem prošlehejte v misce s trochou soli a pepře.
Strouhanku smíchejte s najemno nastrouhaným parmezánem. Přidejte nadrobno pokrájenou petržel, pažitku a oregano, trochu soli a pepře. Všechny zelné části postupně obalte i v této směsi.
Na pánvi si rozpalte slunečnicový olej. Měl by tvořit vyšší vrstvu, pokud máte větší pánev, tak přidejte tolik oleje, kolik je potřeba. Hlávkové zelí smažte ze všech stran dozlatova. Z pánve ho přendávejte na papírové utěrky, aby se do nich vsákl přebytečný olej.