Středa , 30. 10. 2024

Tadeáš

Čokoládový dort Praha skvěle chutná i vypadá. A upéct si ho můžete, ať bydlíte kdekoliv

Proč právě dort Praha? Podle restaurace, kde vzniknul a kde byl také podáván. Ať už jste v tomto restauračním zařízení byli nebo ne, ať už v hlavním městě bydlíte či nikoliv, tuto pochoutku musíte vyzkoušet.
dort
Připravíme si pochoutkový dort s čokoládou. (zdroj foto: pixabay.com)

Máme autentický recept, díky kterému si zvládnete tento čokoládový dort připravit bez problémů.

Začínáme ingrediencemi

Co udělat proto, aby se vám čokoládový dort Praha opravdu povedl? Je třeba mít po ruce všechny suroviny. První jsou určené na přípravu vláčného a jemného těsta. Nachystejte si:

  • 4 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • ½ plechovky kondenzovaného mléka
  • 1 hrnek smetany
  • 1 lžíci kypřícího prášku
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa

Jakmile máte připraveny ingredience na těsto, můžete si kompletovat ingredience na krém, který je nezbytnou součástí tohoto dortu. Na ten je třeba:

  • 250 g másla
  • ½ plechovky kondenzovaného mléka
  • 2 lžičky kakaa

Máte i toto? Pokud ano, tak zbývá už jenom několik surovin na polevu. Ani tady se nebojte žádných složitostí a mějte po ruce toto:

  • 50 g másla
  • 4 lžičky cukru
  • 5 lžic mléka
  • 1 lžíci kakaa
dort
Dort Praha. (zdroj foto: primanatura.cz)

Těsto jako první

Jak jistě správně tušíte, základem bude těsto. Stačí jenom smíchat všechny ingredience v míse a poté nalít do dortové formy. Tu následně vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte. Zda je těsto i ve středu hotové poznáte tak, že do něho píchnete špejli. Pokud není obalena těstem, tam je hotovo.

Nachystejte si krém

Mezi tím, co těsto neboli korpus chladne, si můžete nachystat krém. Opět je to velmi jednoduché, protože vše stačí ušlehat v míse. Nezbytným pomocníkem zde bude kuchyňský mixér, který vám pomůže vytvořit ono lákavou nadýchanost i konzistenci.

Polevu na závěr

I tady stačí jenom smíchání. A to samozřejmě v hrnci, který velmi pozvolna zahřívejte. Aby se máslo rozpustilo, propojilo s ostatními ingrediencemi a potom vše zhoustlo na konzistenci, kterou budete potřebovat.

Už jenom vrstvit

Vezměte upečený korpus a proveďte dva podélní řezy tak, abyste ho rozdělili na tři stejné části. Spodní část namažte přesně polovinou krému. Následně na něho přiložte druhou část korpusu. Tu pomažete druhou polovinou krému a přiložíte poslední část upečeného těsta. To už jenom přelijete polevou, necháte vychladit a váš čokoládový dort Praha je hotový.

K TÉMATU  Banány, jahody, kiwi a kokos: dezert s puncem exotiky

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Banánový dort s čokoládou potěší chuťové pohárky i těch nejnáročnějších strávníků

Bezlepkový kakaový dort se smetanovým krémem a mandarinkami

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek