Pečená buchta s Čoko piškoty, mandarinkami a tvarohem
Tato vláčná buchta, která má v základu Čoko piškoty, všechny svou chutí naprosto ohromí, ať už se rozhodnete ji podávat jako sladkou tečku po obědě nebo jen tak k „čaji o páté“. Vyzkoušejte tuto rychlovku a blýskněte se netradičním využitím známé cukrovinky.
TIP: Kombinace sladkého vanilkového tvarohu a kyselých mandarinek je naprosto excelentní. Nicméně ji lze obměnit podle chuti a sezónního ovoce. V takovém případě nezapomeňte zvolit i Čoko piškoty odpovídající chuti.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Buchta s Čoko piškoty
- 44vaničkypolotučného tvarohu
- 22balenípomerančových Čoko piškotů
- 100100gcukru krystal
- 11balenívanilkového cukru
- 22balenívanilkového pudinku
- 33kelímkysmetany ke šlehání + 100 ml na polevu
- 66ksvajec M
- 11plechovkamandarinek
- 11balenímléčné polevy
- 11baleníhořké čokolády
Postup:
Plech s vyšším okrajem si vyložíme pečicím papírem a na dno poskládáme co nejvíce Čoko piškotů.
Do větší misky si přendáme všechny tvarohy a nahrubo je rozmícháme. Přidáme k nim krystalový i vanilkový cukr, poté vanilkové pudinky v prášku a tři kelímky smetany ke šlehání. Z ingrediencí vyšleháme hladký krém. Do misky rozklepneme všechna celá vejce.
Mandarinky si nakrájíme na drobné kousky nebo je rozsekáme v robotu. Přidáme je do krému společně s asi třemi polévkovými lžícemi šťávy. Všechno společně šleháme, dokud se ingredience nespojí.
Krémem překryjeme Čoko piškoty a zarovnáme do roviny. Troubu si předehřejeme na 180 °C a buchtu pečeme asi 45 minut.
Zatímco se buchta peče, připravíme si polevu. Mléčnou i hořkou čokoládovou polevu zahřejeme ve vodní lázni. Jakmile jsou obě polevy povolené, přilijeme k nim 100 mililitrů smetany ke šlehání. Mícháme metličkou, dokud nevznikne kompaktní směs. Tou poté zalijeme upečenou buchtu.
Zbývající Čoko piškoty si nakrájíme na poloviny a než poleva ztuhne, tak je vyskládáme po okraji. Můžeme podávat.