Čokoládový dort s burákovým máslem. Extra sladké, ale extra dobré!
Ingredience
Těsto:
- 100 g celozrnné mouky
- 90 g bílé výběrové polohrubé mouky
- 50 g kokosového oleje
- 1 polévková lžíce třtinového cukru
- 6-7 lžic ledové vody
Krém:
- 400 g čokolády s minimálně 65% obsahem kakaa
- 250 ml kokosového mléka
- burákové máslo
Postup
Smíchejte všechny ingredience na těsto. Vše krátce promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nebojte se, pokud vám těsto připadá drobivé a nepřidávejte více vody, než je napsáno. Vytvarujte z těsta placku. Zabalte ho do průhledné fólie a dejte chladit do ledničky.
Nahřejte troubu na 200°C. Formu lehce vymažte a rovnoměrně vyložte těstem. Spodní část těsta propíchejte na několika místech vidličkou. V předem předehřáté troubě těsto pečte 15 minut. Po vyjmutí z trouby nechte formu s těstem vychladnout.
Na páře v hrnci ohřejte kokosové mléko a přidejte do něj čokoládu. Nechte čokoládu pomalu rozpustit. Zatímco se čokoláda rozpouští, dejte několik lžic burákového másla do sáčku a dobře ho zavřete. Sáček ponořte do teplé vody, aby se krém nahřál a byl tekutý. Zbylé burákové máslo naneste v silnější vrstvě na dno koláče.
Teplou rozpuštěnou čokoládu nalijte na koláč, a poté ho hned ozdobte tekutým arašídovým krémem, který jste si ohřáli v sáčku. Odřízněte roh sáčku, tím získáte malý otvor, přes který můžete dekorovat arašídový krém na povrch čokoládového krému. Nakreslete krémem příčné čáry a potom pomocí párátka dotvořte finální ozdobení.
Před podáváním nechte koláč vychladit v lednici alespoň 3-4 hodiny.