Rychlá a chutná čokoládová roláda s třešněmi. Vyzkoušíte?
U našeho dnešního receptu vás určitě potěší, že skvěle chutnající dezert jménem čokoládová roláda budete mít hotový už za čtvrt hodinky, a že se při jeho přípravě rozhodně nezapotíte. Kromě obyčejných surovin, které má v kuchyni skoro každý, budete potřebovat jen kvalitní kakao a třešně nebo višně.
Čokoládová roláda – ingredience
Na těsto vám budou stačit tyto čtyři suroviny:
- 5 vajec
- 120 g moučkového cukru
- 120 g hladké mouky
- 100 g kvalitního holandského kakaa
Kromě toho si na ovocný krém nachystejte:
- 300 ml smetany ke šlehání
- 100 g moučkového cukru
- 400 g třešní, nebo ještě lépe višní
Příprava
Rozbijte si všechna vejce a oddělte bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Žloutky smíchejte s cukrem a také je vyšlehejte. Pak za stálého šlehání postupně přidávejte mouku s kakaem. Na závěr do směsi přidejte vyšlehaný sníh a pořádně ji promíchejte tak, aby vzniklo stejnoměrné těsto bez hrudek.
Těsto nechte pár minut odpočinout a pak ho nalijte na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Mělo by být rovnoměrně rozmístěné v tenké, zhruba centimetrové vrstvě. Pak ho dejte péci, mělo by stačit zhruba 10 minut při teplotě 200 °C. Upečené těsto nechte vychladnout, v mezičase se můžete věnovat přípravě krému.
Nejprve si omyjte a vypeckujte ovoce. Smetanu vyšlehejte s cukrem a zhruba pětinu šlehačky si dejte stranou, použijete ji nakonec namísto polevy. Zbytkem potřete vychladlé těsto, které následně posypte ovocem. Těsto srolujte do rolády a vršek ozdobte zbytkem krému. Ten můžete přizdobit zbytkem ovoce nebo posypat kakaem. Po půlhodince v lednici je roláda připravena k servírování.
U našeho dnešního receptu vás určitě potěší, že skvěle chutnající dezert budete mít hotový už za čtvrt hodinky, a že se při jeho přípravě rozhodně nezapotíte. Kromě obyčejných surovin, které má v kuchyni skoro každý, budete potřebovat jen kvalitní kakao a třešně nebo višně.
Na těsto vám budou stačit tyto čtyři suroviny:
- 5 vajec
- 120 g moučkového cukru
- 120 g hladké mouky
- 100 g kvalitního holandského kakaa
Kromě toho si na ovocný krém nachystejte:
- 300 ml smetany ke šlehání
- 100 g moučkového cukru
- 400 g třešní, nebo ještě lépe višní
Příprava
Rozbijte si všechna vejce a oddělte bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte pevný sníh. Žloutky smíchejte s cukrem a také je vyšlehejte. Pak za stálého šlehání postupně přidávejte mouku s kakaem. Na závěr do směsi přidejte vyšlehaný sníh a pořádně ji promíchejte tak, aby vzniklo stejnoměrné těsto bez hrudek.
Těsto nechte pár minut odpočinout a pak ho nalijte na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Mělo by být rovnoměrně rozmístěné v tenké, zhruba centimetrové vrstvě. Pak ho dejte péci, mělo by stačit zhruba 10 minut při teplotě 200 °C. Upečené těsto nechte vychladnout, v mezičase se můžete věnovat přípravě krému.
Nejprve si omyjte a vypeckujte ovoce. Smetanu vyšlehejte s cukrem a zhruba pětinu šlehačky si dejte stranou, použijete ji nakonec namísto polevy. Zbytkem potřete vychladlé těsto, které následně posypte ovocem.
Těsto srolujte do rolády a vršek ozdobte zbytkem krému. Ten můžete přizdobit zbytkem ovoce nebo posypat kakaem. Po půlhodince v lednici je roláda připravena k servírování.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Milujete čokoládu? Pak je tento čokoládový zákusek přesně pro vás!
Čokoládové řezy snadno, rychle a bez pečení. Budete se oblizovat!