Šťavnaté rajčatové jednohubky na silvestrovské pohoštění
Když se řekne Itálie, harmonické spojení mozzarelly, pesta a rajčat se vám jistě vybaví alespoň v první pětce. Přivolejte si vzpomínku na letní dny u moře i během studené zimy a pohostěte své přátele a rodinu těmito mini chuťovkami. Rajčatové jednohubky jsou příjemně propečené a křehké a jejich náplň se přímo rozplývá na jazyku.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Rajčatové jednohubky
- 11balenílistového těsta
- 11balenímozzarelly v nálevu
- 11balenícherry rajčat
- 44lžícebazalkového pesta
- 11lžičkatymiánu
- 33lžíceolivového oleje
- 11hrstčerstvé bazalky
Postup:
Listové těsto vyndejte z obalu a rozložte na plech. Nožem ho nařežte na obdélníčky. Mozzarellu nakrájejte na stejný počet kousků, jako máte obdélníků. Cherry rajčata omyjte a nakrájejte na poloviny.
Na jednu stranu každého obdélníku mázněte trochu pesta a přidejte dílek mozzarelly a cherry rajčátka. Náplň překryjte druhou částí obdélníku. Okraje dobře přimáčkněte rukou, případně na ně můžete zatlačit naplocho vidličkou – vzniknou tak výraznější a ozdobnější spoje.
Připravené rajčatové jednohubky následně zakápněte trochou olivového oleje a posypejte tymiánem. Pečte v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi dvacet minut, dokud nezačnou na povrchu zlátnout.
Jednohubky podávejte vychladlé na talíři ozdobeném hrstí čerstvé bazalky.