Mexické kuřecí kapsy z majonézového těsta. Potřebujete jen 2 ingredience
Kolik znáte receptů, kdy vám na těsto stačí jen dvě suroviny? V tomto případě konkrétně budete potřebovat jen mouku a majonézu, takže se tyto kuřecí kapsy doslova dělají samy. Použité koření vás navíc vezme do slunného mexika, tak hurá na výlet!
TIP: Míru koření si upravte podle své vlastní chuti – někdo má rád mírně pálivé, někdo snese víc. Pro menší děti pak pálivou papriku raději vynechte úplně.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Nejlepší horká čokoláda: klasická, mexická nebo italská. Kterou si vyberete?
Tortilly nemusíte kupovat. Pomocí tohoto receptu je snadno připravíte doma
Mexické kuřecí kapsy
- 500500ghladké pšeničné mouky
- 11sklenicemajonézy (asi 400g)
- 11baleníkuřecích prsou
- 22lžíceolivového oleje
- 11lžícesladké červené papriky
- 11lžičkapálivé červené papriky
- 11lžičkakari
- sůl a pepř
- 22ksčervené papriky
- 22ksžluté papriky
- 22kscibule
- 100100gkukuřice
- 11plechovkačerných fazolí
- 150150gčedaru
- 11ksvejce
Postup:
Nejdříve si připravíme těsto. Z půl kila mouky a celé sklenice majonézy vypracujeme hladké, pružné těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a uložíme odpočinout do lednice.
Poté si připravíme náplň. Začneme masem, které nakrájíme na nudličky. Ty promícháme se sladkou i pálivou červenou paprikou a kari kořením. Osolíme, opepříme. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a kuřecí nudličky zprudka osmahneme. Když je maso hotové, odložíme ho stranou vychladnout.
Na stejné pánvi připravíme zeleninu. Obě papriky a cibuli nakrájíme nadrobno a dáme opékat na pánev. Asi po třech minutách přisypeme kukuřici a malou plechovku černých fazolí. Zeleninu osolíme a necháme ji, aby se pořádně prohřála. Ke konci ještě přidáme kuřecí maso a všechno spolu promícháme.
Z lednice si vyndáme těsto, které nakrájíme asi na 4 až 5 menších kousků. Každý rozválíme do obdélníku, kdy do jedné poloviny navrstvíme zeleninu společně s masem. Navrch nastrouháme čedar a poté náplň překryjeme druhou polovinou těsta. Takto nám vzniknou kuřecí kapsy, které na povrchu propícháme vidličkou.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vejce rozšleháme vidličkou a každou mexickou kapsu s ním potřeme. Pečeme asi půl hodiny nebo dokud nejsou kuřecí kapsy dozlatova. Podáváme s dipem se zakysané smetany a rajčatovou salsou.