Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Mexické kuřecí kapsy z majonézového těsta. Potřebujete jen 2 ingredience

Připravit levnou, chutnou a zároveň sytou večeři je někdy oříšek. Potom ale stačí jen nápad nebo narazit na zajímavý recept a je hotovo. Nechte se inspirovat naším dnešním jídlem a připravte pro svoji rodinu večeři ve stylu mexické kuchyně.
kuřecí kapsy
ilustrační obrázek

Kolik znáte receptů, kdy vám na těsto stačí jen dvě suroviny? V tomto případě konkrétně budete potřebovat jen mouku a majonézu, takže se tyto kuřecí kapsy doslova dělají samy. Použité koření vás navíc vezme do slunného mexika, tak hurá na výlet!

TIP: Míru koření si upravte podle své vlastní chuti – někdo má rád mírně pálivé, někdo snese víc. Pro menší děti pak pálivou papriku raději vynechte úplně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší horká čokoláda: klasická, mexická nebo italská. Kterou si vyberete?

Tortilly nemusíte kupovat. Pomocí tohoto receptu je snadno připravíte doma

Mexické kuřecí kapsy

porce
g / porce
Ingredience:
  • 500
    500
    g
    hladké pšeničné mouky
  • 1
    1
    sklenice
    majonézy (asi 400g)
  • 1
    1
    balení
    kuřecích prsou
  • 2
    2
    lžíce
    olivového oleje
  • 1
    1
    lžíce
    sladké červené papriky
  • 1
    1
    lžička
    pálivé červené papriky
  • 1
    1
    lžička
    kari
  • sůl a pepř
  • 2
    2
    ks
    červené papriky
  • 2
    2
    ks
    žluté papriky
  • 2
    2
    ks
    cibule
  • 100
    100
    g
    kukuřice
  • 1
    1
    plechovka
    černých fazolí
  • 150
    150
    g
    čedaru
  • 1
    1
    ks
    vejce

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme těsto. Z půl kila mouky a celé sklenice majonézy vypracujeme hladké, pružné těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a uložíme odpočinout do lednice.

  2. Poté si připravíme náplň. Začneme masem, které nakrájíme na nudličky. Ty promícháme se sladkou i pálivou červenou paprikou a kari kořením. Osolíme, opepříme. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a kuřecí nudličky zprudka osmahneme. Když je maso hotové, odložíme ho stranou vychladnout.

  3. Na stejné pánvi připravíme zeleninu. Obě papriky a cibuli nakrájíme nadrobno a dáme opékat na pánev. Asi po třech minutách přisypeme kukuřici a malou plechovku černých fazolí. Zeleninu osolíme a necháme ji, aby se pořádně prohřála. Ke konci ještě přidáme kuřecí maso a všechno spolu promícháme.

  4. Z lednice si vyndáme těsto, které nakrájíme asi na 4 až 5 menších kousků. Každý rozválíme do obdélníku, kdy do jedné poloviny navrstvíme zeleninu společně s masem. Navrch nastrouháme čedar a poté náplň překryjeme druhou polovinou těsta. Takto nám vzniknou kuřecí kapsy, které na povrchu propícháme vidličkou.

  5. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vejce rozšleháme vidličkou a každou mexickou kapsu s ním potřeme. Pečeme asi půl hodiny nebo dokud nejsou kuřecí kapsy dozlatova. Podáváme s dipem se zakysané smetany a rajčatovou salsou.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek