Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Koktejlové nanuky a lá Aperol Spritz!

Aperol Spritz - jméno korunního letního koktejlu poslední dekády zná asi každý. Nahořklý italský likér Aperol, doplněný sladkým šumivým vínem Proseccem zkrátka tvoří naprosto fenomenální kombinaci.
aperol
ilustrační obrázek

Krásná oranžová barvička tohoto drinku vás vmžiku přenese do slunné Itálie a díky nízkému obsahu alkoholu se budete i v horký letní den cítit osvěžení. Ještě lepšího zchlazení pak dosáhnete s receptem na Aperol Spritz nanuky, takže pokud máte doma tvořítka na zmrzlinu, směle do toho.

Poznámka: Nanuky obsahují alkohol, určitě si je tedy ponechte stranou jen pro „dospěláckou“ část společnosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ovocný sorbet s alkoholem bude zlatou tečkou každého večírku

Pití alkoholu prý zlepšuje zdraví. Kde je správná míra a jak se pozná, že už patříte do skupiny alkoholik

Aperol Spritz nanuky

porce
g / porce
Ingredience:
  • 100
    100
    ml
    likéru Aperol
  • 120
    120
    ml
    šumivého vína Prosecco
  • 30
    30
    g
    kandované pomerančové kůry
  • 3
    3
    ks
    velké biopomeranče
  • 50
    50
    ml
    kvalitního pomerančového džusu
  • 30
    30
    ml
    vody
  • 40
    40
    g
    cukru krystal

Postup:

  1. V menším rendlíku si promícháme vodu s cukrem. Vaříme, dokud nám nevznikne hustý cukrový sirup. Pomeranče si oloupeme a kůru z nich nakrájíme na několik větších kousků. Přidáme ji k sirupu a odložíme stranou vychladnout.

  2. Mezitím si z pomerančů vymačkáme do misky všechnu šťávu a promícháme ji s pomerančovým džusem, proseccem a aperolem. Z cukrového sirupu vyndáme pomerančovou kůru a sirup metličkou zamícháme ke zbytku ingrediencí.

  3. Kandovanou pomerančovou kůru si nakrájíme nadrobno a přisypeme ji do misky.

  4. Namíchanou směs nalijte do formiček na nanuky. Pokud nemáte formičky s držátky, necháme nanuky zchladnout ve vhodné nádobě asi hodinu a půl v mrazáku, a poté do nich opatrně napícháme dřívka. Nanuky by měly být již napůl ztuhlé, takže v nich dřívka budou dobře držet. Následně Aperol nanuky vrátíme zpět do mrazáku a chladíme alespoň 10 hodin.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
italská kuchyně
30 minut + chlazení délka vaření
jednoduché recept
italská kuchyně
30 minut + chlazení délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek