Koktejlové nanuky a lá Aperol Spritz!
Krásná oranžová barvička tohoto drinku vás vmžiku přenese do slunné Itálie a díky nízkému obsahu alkoholu se budete i v horký letní den cítit osvěžení. Ještě lepšího zchlazení pak dosáhnete s receptem na Aperol Spritz nanuky, takže pokud máte doma tvořítka na zmrzlinu, směle do toho.
Poznámka: Nanuky obsahují alkohol, určitě si je tedy ponechte stranou jen pro „dospěláckou“ část společnosti.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Ovocný sorbet s alkoholem bude zlatou tečkou každého večírku
Aperol Spritz nanuky
- 100100mllikéru Aperol
- 120120mlšumivého vína Prosecco
- 3030gkandované pomerančové kůry
- 33ksvelké biopomeranče
- 5050mlkvalitního pomerančového džusu
- 3030mlvody
- 4040gcukru krystal
Postup:
V menším rendlíku si promícháme vodu s cukrem. Vaříme, dokud nám nevznikne hustý cukrový sirup. Pomeranče si oloupeme a kůru z nich nakrájíme na několik větších kousků. Přidáme ji k sirupu a odložíme stranou vychladnout.
Mezitím si z pomerančů vymačkáme do misky všechnu šťávu a promícháme ji s pomerančovým džusem, proseccem a aperolem. Z cukrového sirupu vyndáme pomerančovou kůru a sirup metličkou zamícháme ke zbytku ingrediencí.
Kandovanou pomerančovou kůru si nakrájíme nadrobno a přisypeme ji do misky.
Namíchanou směs nalijte do formiček na nanuky. Pokud nemáte formičky s držátky, necháme nanuky zchladnout ve vhodné nádobě asi hodinu a půl v mrazáku, a poté do nich opatrně napícháme dřívka. Nanuky by měly být již napůl ztuhlé, takže v nich dřívka budou dobře držet. Následně Aperol nanuky vrátíme zpět do mrazáku a chladíme alespoň 10 hodin.