Sobota , 23. 11. 2024

Klement

Letní sušenkové řezy pro zaneprázdněné milovníky dezertů

V horkých letních dnech se vám určitě nechce péct, ale to nemění nic na tom, že chutě na sladké se dostaví tak jako tak. Pak vám určitě přijde k duhu náš dnešní recept na rychlý a nepečený zákusek.
sušenkové řezy
Kdo má taky rád sušenkové řezy?

Sušenkové řezy s dvoubarevným kokosovým a kakaovým krémem potěší každé chuťové buňky. A proč by mělo jít hlavně o letní recept? Protože tyhle řezy skvěle chutnají s čerstvým ovocem, třeba i s tím, které si sami nasbíráte v lese.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rozmazlete se trochu a udělejte si nepečené sušenkové řezy

Nepečený Oreo dezert s tvarohovým krémem a třešněmi, který stojí za hřích

Sušenkové řezy

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1
    1
    l
    plnotučného mléka
  • 500
    500
    g
    máslových sušenek
  • 250
    250
    g
    moučkového cukru
  • 200
    200
    g
    másla
  • 200
    200
    g
    krupice
  • 25
    25
    g
    holandského kakaa
  • 25
    25
    g
    strouhaného kokosu
  • 5
    5
    g
    mleté skořice
  • 2
    2
    balení
    vanilkového cukru

Postup:

  1. Ve studeném mléce si ve větším rendlíku rozmíchejte moučkový cukr, krupici a lžičku másla. Směs přiveďte za stálého míchání na mírném plamenu k varu a pokračujte ve vaření, dokud nezhoustne jako pudink. Pak do směsi přidejte zbytek másla nakrájeného na plátky a pokračujte v míchání, dokud se všechno nerozpustí a nesplyne se zbytkem krému.

  2. Ještě horký krém rozdělte na dva stejné díly. Do jednoho rozmíchejte všechna balení vanilkového cukru a strouhaný kokos, ve druhém holandské kakao a skořici. Oba krémy pak nechte několik minut zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky, aby se v nich hezky spojily chutě.

  3. V mezičase si vyložte formu na pečení potravinářskou fólií a na dno vyskládejte souvislou vrstvu sušenek. Sušenky přelijte kakaovým krémem a dobře jej rozetřete. Na kakaový krém vyskládejte druhou vrstvu sušenek a přelijte je kokosovým krémem. Na vrch pak přijde poslední sušenková vrstva.

  4. Hotové sušenkové řezy dejte alespoň na dvě hodiny do lednice, aby zákusek zatuhl, a pak je můžete servírovat. Nejlepší jsou dozdobené domácí šlehačkou a čerstvým ovocem, například jahodami nebo borůvkami.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek