Staňte se královnou každé oslavy, připravte hostům tyto sušenkové poháry
Nejlepší bude, když tyto sušenkové poháry servírujete s vysokými lžičkami. A je tu ještě jedna velká výhoda. Čas. Tento dezert budete mít hotový za slabou čtvrthodinku, nepočítáme-li čas, který stráví tuhnutím v lednici. Jde tedy i o skvělou volbu na poslední chvíli.
Poznámka: Množství surovin vám dá na 4 až 6 sklenic. Záleží na velikosti pohárů.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Sušenky s krémem z Fanty? Budete překvapeni, jak jsou skvělé
Sušenkové poháry
- 400400goblíbených sušenek (Bebe nebo Esíčka)
- 250250mlsmetany ke šlehání
- 250250mlkondenzovaného mléka
- 150150gmletých ořechů (vlašské nebo lískové)
- citronová nebo limetková šťáva
- kůra z citronu nebo limetky
- 11baleníztužovače šlehačky či jedlé želatiny
- trocha převařené vody
- čerstvé ovoce na zdobení
Postup:
Sušenky si pomocí válečku nebo mixéru nadrťte na jemný prášek. Ztužovač do šlehačky připravte podle návodu na obalu, většinou je třeba rozpustit ho v troše vody, nejlépe převařené.
Smetanu si vyšlehejte klasickým způsobem a pak do ní přimíchejte ztužovač, čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec do směsi za mírného šlehání po částech zapracujte kondenzované mléko.
Do koktejlových sklenic dejte nejprve vrchovatou polévkovou lžíci krému a pak asi centimetrovou vrstvu sušenkové drti. Na sušenky přijde druhá vrstva krému, pak vrstva mletých ořechů a poslední vrstva krému. Navrch přijde zbytek sušenek a další krém, pokud vám zbyl.
Hotové poháry dejte alespoň na hodinu zatuhnout do lednice. Před servírováním je dozdobte čerstvým ovocem, luxusní dojem ještě posílí třeba granátové jablko. Kromě toho je můžete přizdobit i čerstvou šlehačkou.