Levná a chutná večeře: Falešný řízek se zelím
Ingredience na falešný řízek
Na rodinnou večeři pro čtyři strávníky si na falešný řízek připravte:
- 16 listů zelí
- 3 vejce
- Polohrubou nebo hladkou mouku
- Strouhanku
- Sůl, pepř a majoránku
- Rostlinný olej na smažení
Příprava
Zelné listy je potřeba nejprve spařit. Vyberte hezké a silné listy, na kterých nejsou žádné kazy. Ty nejprve na čtvrt hodiny až dvacet minut naložte do horké, ale ne vroucí prosolené vody. Když listy změknou, což snadno poznáte pohmatem, propláchněte je studenou vodou a nechte na kuchyňské lince oschnout.
Vejce si rozklepněte do misky, zlehka je prosolte a našlehejte si je vidličkou, aby se spojily bílky se žloutky. Oschlé a spařené zelné listy pak obalte v klasickém trojobalu. V tomto případě je ale lepší použít polohrubou mouku namísto hladké, placky pak budou působit hutněji. Do vajec kromě toho přidejte pepř a majoránku, které vám zelné listy hezky dochutí.
Také do strouhanky můžete přidat další koření, která zrovna máte po ruce – Vegetou počínaje a exotickými kořenícími směsi konče.
Na pánvi si rozpalte olej a jednotlivé obalené listy z obou stran osmažte stejně, jako když smažíte řízek. Osmažené placky nechte před servírováním minutku nebo dvě na papírové utěrce či ubrousku, aby z nich okapala přebytečná mastnota. Podávejte s kečupem nebo vaším oblíbeným dresinkem. Jako příloha se nejvíce hodí pečivo.
Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT