Těstoviny se smetanovou omáčkou na český způsob
Ingredience na těstoviny se smetanovou omáčkou
Na těstoviny se smetanovou omáčkou, konkrétně porce pro čtyři osoby budete potřebovat:
- 600 g vašich oblíbených těstovin
- 500 ml zakysané smetany
- 50 ml olivového oleje
- 5 stroužků česneku
- 400 g na kostičky nakrájeného šunkového salámu nebo dušeného masa
- Váš oblíbený tučný strouhaný sýr na posypání (skvěle se hodí čtyřicetiprocentní eidam, gouda nebo čedar)
- Snítka petrželi
- Jarní cibulka
- Sušený celer
- Sušený libeček
- Mletý pepř
- Sůl
Příprava
V osolené vodě s pár kapkami olivového oleje si uvařte těstoviny podle návodu na jejich obalu. Na dostatečně velké pánvi rozehřejte zbytek olivového oleje. Česnek si nakrájejte na tenké plátky, zlehka je prosolte a orestujte na rozpáleném oleji. Ještě než česnek začne tmavnout, přidejte na kostičky nakrájené maso a dobře promíchejte.
Přibližně minutu po mase na pánev přidejte smetanu a stáhněte plamen, aby se vám smetana nezačala připalovat. Za stálého míchání vařte několik minut a do směsi postupně zpracujte sušené koření a najemno nakrájenou jarní cibulku. Petržel si nechte stranou.
Uvařené těstoviny si přeceďte, nechte odkapat a s omáčkou je smíchejte rovnou na pánvi. Vařte ještě několik minut na mírném plamenu, aby se vám jednotlivé chutě hezky spojily. Nezapomeňte míchat. Hotovou omáčku s těstovinami rozdělte do talířů, přizdobte ji strouhaným sýrem a přizdobte petrželí. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Oběd za 10 minut hotový? Vyzkoušejte kolínka se šunkou a kukuřicí
Rychlé těstoviny s omáčkou, mletým masem a sýrem jsou naprosto famózní!