Jablečné řezy s pudinkovým krémem chutnají přímo božsky
Ingredience na jablečné řezy
Na těsto na jablečné řezy si připravte tyto suroviny:
- 6 vajec
- 200 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 1 sáček prášku do pečiva
Na jablečnou náplň budete potřebovat:
- 1,5 kg jablek
- 30 g másla
- 4 pytlíky vanilkového cukru
- 10 g mleté skořice
Pudinkový krém se skládá z těchto ingrediencí:
- 3 balení vanilkového pudingu
- 1 l plnotučného mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 125 g moučkového cukru
- 2 pytlíky želatiny nebo ztužovače do šlehačky
Příprava
Začněte přípravou těsta. Vejce vyšlehejte spolu s cukrem do hutného krému a zapracujte do nich mouku s práškem do pečiva. Mísu s hotovým těstem přetáhněte potravinářskou fólií a těsto dejte asi na hodinu odpočinout do lednice. Pak jej přelijte do plechu vyloženého pečicím papírem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. V závislosti na tloušťce těsta bude korpus hotový za 20-30 minut.
V mezičase si zpracujte jablka. Je třeba je očistit, oloupat a odstranit jadřince, bubáky a stopky. Očistěná jablka nakrájejte na malé kostičky. Na pánvičce si rozpusťte máslo a jablečné kostičky rychle orestujte, aby pěkně změkly. Orestovaná jablka odstavce z plotny a přimíchejte do nich skořici s vanilkovým cukrem. Pak nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Nyní si uvařte pudink. Mléko si za stálého míchání přiveďte na mírném plamenu k varu a rozmíchejte v něm všechna balení pudinku spolu s cukrem. Ve smetaně si rozmíchejte želatinu nebo ztužovač do šlehačky. Jakmile je pudink uvařený, stáhněte jej z plotny a přimíchejte do něj smetanu s želatinou. Ještě několik minut pudink míchejte.
Na vystydnutý korpus navrstvěte orestovaná jablka, na které přijde vanilkový krém. Vršek zákusku můžete přizdobit mletou skořicí, vanilkou nebo strouhanou čokoládou. Zákusek podávejte vychlazený, před servírováním má být uležený alespoň na dvě hodiny do lednice, aby všechny jeho vrstvy pořádně zatuhly. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT