Domácí Kinder Pingui řezy: poctivě a bez Éček
Naše Kinder Pingui řezy chutnají ještě lépe než originální sladkost, a navíc jsou bez éček a další chemie. Tedy pokud si polevu vyrobíte z kvalitní čokolády a nesáhnete po nějaké kupované. Řezy vás navíc vyjdou výrazně levněji, než kdybyste svým ratolestem nakoupila stejné množství této cukrovinky.
Co budete potřebovat na Kinder Pingui řezy
- 6 vajec
- 100 g moučkového cukru
- 150 ml kvalitního rostlinného oleje
- 200 ml plnotučného mléka
- 100 g holandského kakaa
- 150 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
Sladký krém vyrobíte z:
- 1 l plnotučného mléka
- 125 g kukuřičného škrobu
- 150 ml smetany ke šlehání
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 1 pytlíček vanilkového cukru
Čokoládovou polevu můžete koupit v obchodě, nebo si můžete vyrobit vlastní z:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 300 g čokolády na vaření
Příprava Kinder Pingui řezů
Rozbijte si vejce a oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh, měl by být tuhý. Do sněhu začněte pomalu přimíchávat nejprve cukr a pak mléko s olejem. Následně přidejte kakao, mouku a prášek do pečiva. Všechno promíchejte tak, aby vznikla homogenní hladká směs bez hrudek.
Mělký pečicí plech si vyložte papírem na pečení a těsto do něj přelijte. Vrstva těsta by měla končit alespoň dva centimetry pod hranou plechu. Těsto dejte péct zhruba na půl hodiny při teplotě 150 °C. Ke konci pečení můžete teplotu trošku stáhnout. Po vyndání z trouby nechte těsto vychladnout a pak jej rozdělte na dvě poloviny.
Zatímco se vám bude péct těsto, můžete začít s přípravou krému. Odlijte si hrneček mléka a rozmíchejte v něm kukuřičný škrob. Zbytek mléka přiveďte v hrnci k varu. Do vřícího mléka za stálého míchání přilijte směs z hrníčku. Až začne krém houstnout, přidejte ještě cukru a vanilkový cukr.
Po další minutce krém sundejte z plotny, měl by mít konzistenci hustého pudinku. Ještě než krém zchladne na pokojovou teplotu, přidejte máslo a vyšlehanou smetanu. Pro rozmíchání je dobré využít šlehač.
Jako poslední si připravíme polevu. V době její přípravy už by měly být těsto i krém vychladlé na pokojovou teplotu. Obě poloviny těsta můžete natřít asi centimetrovou vrstvou krému ještě předtím, než začnete s polevou.
Ta je velmi jednoduchá – smetanu přiveďte na mírném plameni k varu a přidejte do ní čokoládu nalámanou na kousíčky. Míchejte, dokud se čokoláda celá nerozpustí.
Polevou polejte krém na jedné polovině těsta a přiklopte na něj druhou půlku. Vrchní stranu potřete zbytkem polevy. Po pár hodinách v lednici můžete řezy servírovat.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Smetanové buchty s citronovou polevou. Vyzkoušíte?
Babiččiny metrové řezy plné lahodného krému zachutnají všem!