Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Skvělý recept na rychlé kuře po Řecku. Přineste si kus zahraničí domů

Kuře patří mezi nejoblíbenější druhy masa pro svou jemnost a rychlou a jednoduchou přípravu. Existuje řada receptů na pokrmy z kuřete a jeden z nich vám dnes přinášíme až ze slunného Řecka. Ve středomořské kuchyni se mimo jiné používá také marináda, jejíž základ tvoří jogurt, doplněný bylinkami a citronovou šťávou.
kuře po Řecku
Připravte si vynikající kuře po Řecku. (zdroj foto: receptty.cz)

Ingredience na kuře po Řecku

Zkuste připravit kuře po Řecku podle tohoto receptu a překvapit jím své blízké. Uvidíte, že budete mít úspěch a určitě budete recept v kuchyni využívat častěji.

Potřebné suroviny

K přípravě kuřete podle tohoto receptu budete potřebovat

  • 2,2 kg kuřecích stehen (můžete ale použít i jiné části kuřete, dle vaší chutě a možností)
  • 1 polévkovou lžíci bílého jogurtu, zakysané smetany nebo kefíru
  • 3 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje (ideálně extra panenského)
  • 3 až 4 stroužky česneku, podle velikosti a chuti
  • citronová kůru
  • čerstvou petrželku
  • oregano
  • mletý pepř, a
  • sůl.

Postup přípravy

Prvním krokem je příprava marinády, aby se z obyčejného kuřete mohlo stát kuře na řecký způsob. Do misky nalijte olivový olej, přidejte jogurt nebo případně jeho v receptu uvedenou náhradu, citronovou šťávu i kůru, prolisovaný česnek, sůl, pepř a oregano. Vše dobře promíchejte a na závěr přidejte čerstvou petrželku, nejlépe najemno nasekanou.

Poté si vezměte dostatečně velký, zavírací potravinářský sáček a vložte do něj omytá kuřecí stehna, případně jiné připravené kousky kuřete. Kuře zalijte marinádou tak, aby jí byl každý kousek dostatečně pokrytý. Sáček s kuřetem poté nechejte odležet v lednici, a to nejméně po dobu několika hodin, ideálně přes noc.

Troubu předehřejte na teplotu 190 °C. Sáček s marinovaným kuřetem dejte do připravené vhodné pečicí nádoby, kterou překryjte alobalem, a pečte po dobu 30 minut. Po uplynutí této doby alobal sundejte a kuře pečte dále, dokud nezíská zlatavou barvu.

Řeckou atmosféru můžete dotvořit například lahví řeckého vína a hudbou nebo zvuky moře a mořských ptáků.

Přejeme vám dobrou chuť a příjemný kulinářský zážitek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Křehká kuřecí stehýnka: vyzkoušejte tento chorvatský recept

Kuřecí čína se žampiony: rychlý recept na dobrou večeři

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek