Zapomeňte na řízky, zkuste naše krůtí prsa v těstíčku
V porovnání s klasickými řízky jsou krůtí prsa v těstíčku jen o trošku složitější, ale chuťový zážitek, který si dopřejete, za to rozhodně stojí. A nejde jen o chuť, hlavně děti si užijí, jak bude těstíčko díky kukuřičným lupínkům krásně křupat.
Ingredience na krůtí prsa v těstíčku
- 2 větší kuřecí prsa, nebo ještě lépe krůtí prsa
- 50 g snídaňových kukuřičných lupínků
- 40 g kukuřičného nebo bramborového škrobu
- 3 vejce
- 3 stroužky česneku
- Sůl
- Slunečnicový nebo jiný olej na smažení
Příprava
Krůtí maso je chuťově zajímavější a s těstíčkem lépe ladí, ale děti i někteří dospělí dávají přednost kuřeti. Volba je tak na vás. Maso každopádně omyjte, očistěte a nakrájejte na středně silné plátky. Ze dvou kusů prsou by plátků mělo být osm až šest. Všechny plátky si prosolte, ale nenaklepávejte je jako klasické řízky.
Vejce si rozklepněte do misky a vidličkou si je našlehejte. Prolisujte do nich česnek a přidejte kukuřičný škrob. Nakonec do těstíčka přidejte nadrcené kukuřičné lupínky. Nejsnáze je nadrtíte, když si je rozválíte kuchyňským válečkem. Těsto důkladně promíchejte.
Všechny plátky masa v těstíčku na dvakrát důkladně obalte. Nejprve jednou, pak nechte těsto trošku zaschnout a okapat, a asi po dvou až třech minutách znovu. Podruhé obalené plátky rovnou zprudka orestujte na oleji. Restujte z obou stran, dokud nezezlátnou. Podávejte s brambory, bramborovou kaší, hranolky nebo klidně s těstovinami.
Tyto plátky skvěle chutnají se sladkokyselou pálivou omáčkou, kterou je možné přidat i přímo do těstíčka. K dochucení můžete použít i sójovou omáčku. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Šťavnaté obložené řízky z trouby. Recept, který si zamiluje celá rodina