Středa , 30. 10. 2024

Tadeáš

Zapomeňte na řízky, zkuste naše krůtí prsa v těstíčku

Řízky neodmyslitelně patří k české kultuře. A to tak moc, až si z nás dělají některé jiné národy legraci. Obalované maso přitom zdaleka není česká specialita. Narazíte na něj prakticky po celé Asii, kde má také kořeny recept, který vám dnes přinášíme.
krůtí
Jako přílohu můžete zvolit cokoliv. (foto: 123rf.com)

V porovnání s klasickými řízky jsou krůtí prsa v těstíčku jen o trošku složitější, ale chuťový zážitek, který si dopřejete, za to rozhodně stojí. A nejde jen o chuť, hlavně děti si užijí, jak bude těstíčko díky kukuřičným lupínkům krásně křupat.

Ingredience na krůtí prsa v těstíčku

  • 2 větší kuřecí prsa, nebo ještě lépe krůtí prsa
  • 50 g snídaňových kukuřičných lupínků
  • 40 g kukuřičného nebo bramborového škrobu
  • 3 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl
  • Slunečnicový nebo jiný olej na smažení

Příprava

Krůtí maso je chuťově zajímavější a s těstíčkem lépe ladí, ale děti i někteří dospělí dávají přednost kuřeti. Volba je tak na vás. Maso každopádně omyjte, očistěte a nakrájejte na středně silné plátky. Ze dvou kusů prsou by plátků mělo být osm až šest. Všechny plátky si prosolte, ale nenaklepávejte je jako klasické řízky.

Vejce si rozklepněte do misky a vidličkou si je našlehejte. Prolisujte do nich česnek a přidejte kukuřičný škrob. Nakonec do těstíčka přidejte nadrcené kukuřičné lupínky. Nejsnáze je nadrtíte, když si je rozválíte kuchyňským válečkem. Těsto důkladně promíchejte.

Všechny plátky masa v těstíčku na dvakrát důkladně obalte. Nejprve jednou, pak nechte těsto trošku zaschnout a okapat, a asi po dvou až třech minutách znovu. Podruhé obalené plátky rovnou zprudka orestujte na oleji. Restujte z obou stran, dokud nezezlátnou. Podávejte s brambory, bramborovou kaší, hranolky nebo klidně s těstovinami.

Tyto plátky skvěle chutnají se sladkokyselou pálivou omáčkou, kterou je možné přidat i přímo do těstíčka. K dochucení můžete použít i sójovou omáčku. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Šťavnaté obložené řízky z trouby. Recept, který si zamiluje celá rodina

Láska prochází žaludkem. Ovlivňuje jídlo partnerský vztah?

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

0.0/5

10 minut + 40 minut pečení

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek