Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Recept na šťouchané brambory s česnekem, zapečené v troubě

Když se snoubí chuť kvalitních brambor s česnekem, je to dokonalé. Zároveň je tato kombinace i velice zdravá.

Brambory obsahují celou řadu prospěšných vitamínů, minerálních látek a vlákninu. Česnek je doslova všelék, díky obsaženým látkám dokáže posilovat obranyschopnost a také podporuje trávení. V léčitelství je používán především jako přírodní antibiotikum a antiseptikum.

Má také pozitivní a podpůrný účinek na snížení cholesterolu v krvi, snížení vysokého krevního tlaku, nebo je prospěšný srdci obecně. V období chřipkové sezóny je doporučován jako doplňková léčebná metoda spolu s medem. Pojďte si tedy s námi připravit chutný a zdravý pokrm, kde hlavní roli hraje právě česnek ve spojitosti s bramborami.

Jaké suroviny na zapečené brambory potřebujete?

Než se pustíte do práce, obstarejte si:

  • 650 gramů brambor
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velkou cibuli

Také potřebujete: asi dvě lžíce mouky, sůl, pepř na dochucení a strouhanku.

Jak postupovat?

Nejprve si brambory uvařte v osolené vodě a pak sceďte. Následně je šťouchačkou pomačkejte a přesuňte do hluboké mísy. Rozklepněte k nim pak i vejce, přidejte prolisované stroužky česneku, osolte, opepřete, zasypejte moukou. Mezitím si pokrájejte i cibuli najemno a osmahněte ji na rozpáleném oleji do zlatova. Pak přihoďte do mísy k bramborům. Přidat také můžete dle libosti bylinky, které máte rádi. Na závěr vše řádně promíchejte, aby se suroviny propojily.

K ruce si vezměte plech vystlaný pečícím papírem a pomocí lžíce nabírejte bramborovou směs a dělejte bochánky do řady na plech. Posypat je na vrchu můžete strouhankou a petrželkou například. Bramborové bochánky pečte v troubě asi 20 minut při 200 stupních Celsia. Hotové bramborové placičky s česnekem můžete podávat jako přílohu k masu, nebo je jíst jen tak samotné, výborné jsou třeba se zakysanou smetanou. Jíst se dají i studené. Přejeme dobrou chuť!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Celer pro dokonalý chuťový požitek. Víte, že má pozitivní vliv na zdraví?

K TÉMATU  Slunečná pomerančová marmeláda s říznou chutí

Grilování aneb tipy na nejlepší grilované dobroty pro masožrouty i vegetariány

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek