Tiramisu palačinky jako odpolední dezert pro lepší den
Tiramisu palačinky – ingredience
Na těsto na tiramisu palačinky budete potřebovat:
- 200 g hladké mouky
- 3 vejce
- 450 ml mléka
- 70 ml oleje
- 20 ml vody
- 35 g holandského kakaa
- sůl
Při přípravě krému se neobejdete bez:
- 200 g mascarpone
- 4 lžíc moučkového cukru (a trochy na posypání)
- 1 balení vanilkového cukru
- 300 ml silné instantní kávy
- 20 dlouhých piškotů
Postup
Příprava je prostá. V misce nejprve smícháme vajíčka, mléko, vodu a olej. Směs se nebojte trochu přisolit. Až bude vše promíchané, začněte přisypávat mouku a kakao, nejlépe po troškách, aby se vám nedělaly hrudky. Těsto nechte chvilku odležet, mezitím si můžete nahřát pánev, na které palačinku osmažíte. Palačinky by měly být vláčné a tenké, čím tenčí, tím lépe.
S výrobou samotného tiramisu je dobré začít, až když máte všechny palačinky hotové. Nejprve smíchejte mascarpone s vanilkovým i moučkovým cukrem. Směsí potřete jednu stranu palačinek tak, aby na ní byla rovnoměrná tenká vrstva.
Piškoty postupně namáčejte do kávy. Chcete-li, aby kombinace chutí byla výraznější, můžete použít neslazenou kávu. A pokud máte raději opravdu sladké dezerty, můžete kávu přisladit, případně přidat kapku mléka. Namočené piškoty umístíme do středu palačinky, pravděpodobně budete potřebovat dva až tři na každou. Palačinky pak okolo piškotů smotáme.
Tiramisu palačinky je lepší jíst studené, dejte je tedy na pár hodin do ledničky. Před servírováním je posypte moučkovým cukrem, ale hodí se také kakao, čokoláda, skořice nebo karamel. V některých italských regionech dokonce tiramisu zdobí malinami či jiným čerstvým ovocem výrazné chuti.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Zapomeňte na marmeládu. Naplňte palačinky něčím netradičním. Zkuste tyto slané i sladké náplně