Až ochutnáte tyto špagety, zapomenete na kečup. Nahraďte ho smetanou a přidejte známé ovoce
Připravte si všechny ingredience
Tyto špagety se smetanou zaujmou nejenom dost možná netradiční chutí, ale i tím, jak jsou jednoduché a jak snadno je můžete připravit. Ostatně to vám potvrdí i soupis ingrediencí, které jsou tyto:
- 500 g špaget
- 5 lžic másla
- 500 ml zakysané smetany
- 1 plechovku ananasu
- 150 g šunky
- Sůl a pepř dle chuti
Začínáme omáčkou
Jako první nebudeme vařit špagety, ale začneme omáčkou. Vezměte hlubší pánev nebo hrnec a začněte v něm rozpouštět máslo. Mezi tím si nakrájíte šunku na kostičky, popřípadě na nudličky. A přidáte do rozpuštěného másla. Necháte chvíli restovat, aby byla uzenina dostatečně opečené.
Poté už můžete přidávat další suroviny. A to ananas, který vyjmete z plechovky, necháte okapat a nakrájíte ho spíše na větší kousky. Přidejte ho do pánve, lehce ho nechte prohřát v másle a potom přidejte zakysanou smetanu. Stále zahřívejte, dokud se směs nezačne vařit. Chvíli vařte do požadované konzistence a potom sporák vypněte. Na závěr podle potřeby dolaďte solí a pepřem.
Špagety uvařte podle návodu
Když je omáčka hotová a nachystaná, můžete se pustit do vaření špaget. Jelikož každé mohou být jiné, tak je na místě postupovat podle návodu na obalu. Vždy si pamatujte, že by se měli vařit v dostatku vody, které by měla být osolená. Když uplyne stanovená doba, tak špagety můžete cedit. Poté je přímo z cedníku přesuňte do pánve s omáčkou.
Zde už je stačí jenom lehce promíchat, aby se omáčka dostala na každý kousek těstovin. Takto vypadá to pravé servírování, na italský způsob. Potom už požadovanou velikost porce přesuňte na talíř a můžete poprvé okusit. Přejeme vám dobrou chuť.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Která méně známá italská jídla musíte rozhodně ochutnat?
Zapomeňte na marmeládu. Naplňte palačinky něčím netradičním. Zkuste tyto slané i sladké náplně