Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Rychlovka, kterou zvládnou uvařit i vaše děti. Dopřejte si ji k obědu

Asi také máte v repertoáru několik rychlých a snadných jídel, které pravidelně střídáte, když nemáte chuť nebo čas vařit. A možná už si vaše rodina začíná stěžovat, že se takhle jídla pořád opakují. Pak pro vás máme skvělou zprávu.
rychlovka
Rychlé jídlo k obědu a k večeři. (zdroj foto: ezy.cz)

Dnešní recept na rychlé steaky se zapečenými rajčaty a žampiony jsou naprostá rychlovka, a tak jimi můžete svůj repertoár obohatit.

Rychlovka – ingredience

Pro přípravu oběda či večeře pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 600 g vepřového plecka
  • 250 g tvrdého sýra (eidam, gouda nebo ementál)
  • 100 g žampiónů nebo 50 g sušených lesních hub
  • 2 rajčata
  • Olivový nebo jiný olej k restování masa na pánvi
  • Majonézu na dochucení
  • Špetku soli a pepře
  • Koření dle chuti

Příprava

Vepřové si vyndejte z chladničky a nechte ho chvíli o pokojové teplotě. Pak ho dobře očistěte, nakrájejte na plátky a naklepejte. Maso zatím nesolte a nekořeňte. Pokud byste jej osolili ještě před restováním, pustilo by šťávu. Pepř by se vám zase zbytečně připaloval. Maso navíc při restování přizdobíte sýrem, který je sám o sobě dost slaný.

Sýr nastrouhejte nahrubo. Rajčata omyjte, očistěte a nakrájejte je na tenké plátky. Na o něco silnější plátky nakrájejte také žampiony, které si můžete na chvíli naložit do misky s majonézou. Pokud máte sušené houby z lesa, můžete je na chvíli naložit do vody, ale není to nutné.

Rozpalte si pánev s pár kapkami oleje a plátky vepřového masa si na ní rychle z obou stran orestujte. Stačí opravdu chvilička, aby se maso zatáhlo a při pečení nepouštělo šťávu dřív, než se do něj na talíři zakrojíte. Orestované maso vyskládejte na plech na pečení. Nyní ho můžete přisolit a přikořenit dle chuti, určitě byste neměli zapomínat na pepř.

Na plátky masa naskládejte rajčata a zasypte je sýrem. Na vrch můžete naskládat žampiony nebo jiné houby. Maso dejte zapékat do trouby předehřáté na 200 °C, hotové bude za 20-25 minut. Podávejte s bramborami, americkými bramborami nebo hranolky a zeleninovou oblohou. Nechte si chutnat!

K TÉMATU  Jednodušší pizza snad ani neexistuje. Stačí pár desítek minut a můžete ochutnat známou italskou pochoutku

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Úžasná masová konzerva, jakou jste pravděpodobně nejedli. Vyrobte si ji doma

Oběd nebo večeře z jednoho pekáče: Fantastické masové kuličky s bramborami a zakysanou smetanou!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek