Úterý , 01. 04. 2025

Hugo

Rychlovka, kterou zvládnou uvařit i vaše děti. Dopřejte si ji k obědu

Asi také máte v repertoáru několik rychlých a snadných jídel, které pravidelně střídáte, když nemáte chuť nebo čas vařit. A možná už si vaše rodina začíná stěžovat, že se takhle jídla pořád opakují. Pak pro vás máme skvělou zprávu.
rychlovka
Rychlé jídlo k obědu a k večeři. (zdroj foto: ezy.cz)

Dnešní recept na rychlé steaky se zapečenými rajčaty a žampiony jsou naprostá rychlovka, a tak jimi můžete svůj repertoár obohatit.

Rychlovka – ingredience

Pro přípravu oběda či večeře pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 600 g vepřového plecka
  • 250 g tvrdého sýra (eidam, gouda nebo ementál)
  • 100 g žampiónů nebo 50 g sušených lesních hub
  • 2 rajčata
  • Olivový nebo jiný olej k restování masa na pánvi
  • Majonézu na dochucení
  • Špetku soli a pepře
  • Koření dle chuti

Příprava

Vepřové si vyndejte z chladničky a nechte ho chvíli o pokojové teplotě. Pak ho dobře očistěte, nakrájejte na plátky a naklepejte. Maso zatím nesolte a nekořeňte. Pokud byste jej osolili ještě před restováním, pustilo by šťávu. Pepř by se vám zase zbytečně připaloval. Maso navíc při restování přizdobíte sýrem, který je sám o sobě dost slaný.

Sýr nastrouhejte nahrubo. Rajčata omyjte, očistěte a nakrájejte je na tenké plátky. Na o něco silnější plátky nakrájejte také žampiony, které si můžete na chvíli naložit do misky s majonézou. Pokud máte sušené houby z lesa, můžete je na chvíli naložit do vody, ale není to nutné.

Rozpalte si pánev s pár kapkami oleje a plátky vepřového masa si na ní rychle z obou stran orestujte. Stačí opravdu chvilička, aby se maso zatáhlo a při pečení nepouštělo šťávu dřív, než se do něj na talíři zakrojíte. Orestované maso vyskládejte na plech na pečení. Nyní ho můžete přisolit a přikořenit dle chuti, určitě byste neměli zapomínat na pepř.

Na plátky masa naskládejte rajčata a zasypte je sýrem. Na vrch můžete naskládat žampiony nebo jiné houby. Maso dejte zapékat do trouby předehřáté na 200 °C, hotové bude za 20-25 minut. Podávejte s bramborami, americkými bramborami nebo hranolky a zeleninovou oblohou. Nechte si chutnat!

K TÉMATU  Nasbírejte fialky. Ne pro ozdobu vaší domácnosti, ale na výrobu tohoto léčivého sirupu

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Úžasná masová konzerva, jakou jste pravděpodobně nejedli. Vyrobte si ji doma

Oběd nebo večeře z jednoho pekáče: Fantastické masové kuličky s bramborami a zakysanou smetanou!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek