Středa , 30. 10. 2024

Tadeáš

Rychlá a chutná večeře? Tady je!

Potřebujete k večeři nachystat rychlovku, u které se nepředřete, a přece bude vypadat a chutnat skvěle? Nejlépe takovou, na kterou máte doma všechny suroviny? Pak zkuste naše zapékané brambory s mletým masem. Z několika málo ingrediencí, během necelé hodinky, vytvoříte skvělé jídlo, po kterém se při rodinné večeři jen zapráší.
brambory
Zapečené brambory jsou rychlé a chutné. A dají se udělat na milion způsobů. (foto: thespruceeats.com)

Ingredience na zapečené brambory

Rychlá večeře pro 4 osoby si žádá:

  • 1 kg přílohových brambor
  • 600 g mletého hovězího nebo vepřového, případně směs obou
  • 300 g strouhaného sýra (čedar, eidam, gouda nebo podobný typ)
  • 20 ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 cibuli
  • Čerstvou bazalku
  • Sladkou nebo pálivou papriku
  • Mletý pepř
  • Mletý kmín
  • Sůl
  • Sádlo nebo olej na vymazání plechu na pečení a na orestování masa.

Příprava

Brambory si očistěte, oškrábejte a nakrájejte je na asi půl centimetru silné plátky. Plech na pečení si vymažte sádlem nebo olejem a vyskládejte na něj brambory. V misce si v olivovém oleji rozmíchejte koření s trochou soli a mašlovačkou potřete brambory v pekáči. Pak brambory obraťte a potřete je i z druhé strany. Potřené brambory dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, hotové budou asi za dvacet minut.

Zatímco se vám brambory pečou, nakrájejte si cibuli na kostičky. Na pánvi rozpalte olej nebo sádlo a dejte do něj na středním plameni restovat cibuli. Po dvou nebo třech minutách přidejte mleté maso, sůl a pepř. Maso by se mělo restovat asi deset minut. Přibližně v polovině této doby přidejte utřený česnek.

Brambory vyjměte z trouby, prohrabte je obracečkou a navrstvěte na ně mleté maso s cibulkou a česnekem. Na maso přijde vrstva strouhaného sýru, kterou dozdobte na kolečka nakrájenými rajčaty. Celé jídlo vraťte do trouby a pečte dalších 20 minut při teplotě 180 °C. Podávejte se zeleninovou oblohou a kečupem nebo hořčicí a rychlá večeře je na stole!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Poctivé zapečené brambory s mletým masem a čedarem

Šťavnaté zapečené brambory s mletým masem jako ideální večeře či oběd

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek