Opravdu poctivý krém na domácí narozeninový dort
Jedině u domácího dortu si totiž můžete být opravdu jistí, že cukrář nepoužil žádné pochybné náhražky a napodobeniny. Každý správný dort se pak skládá ze dvou základních částí – korpusu a krému. A právě na skvělý poctivý krém pro vás dnes máme recept.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Lehoučcí šneci, co ukrývají sladké tajemství. Vanilkový krém
Ingredience na poctivý krém
- 66ksvaječných bílků
- 300300gmoučkového cukru
- 55gkyseliny citronové
- 11ksvanilkový lusk
- kůra z poloviny citronu
- potravinářské barvivo (volitelné)
- ořechy, strouhaný kokos, kandované ovoce... (volitelné)
Postup:
Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh. Za stálého šlehání do nich postupně zapracujte všechen cukr a vanilku. Pak přidejte i krystalky kyseliny citronové a citronové kůry. Poté si připravte vodní lázeň.
Když začne voda ve vodní lázni vřít, postavte do ní misku s krémem a pokračujte ve šlehání ručním mixérem. Krém nechte ve vodní lázni deset minut až čtvrt hodiny. Během zahřívání ve vodní lázni začne krém tuhnout, až bude připomínat turecký med. V té fázi krém z plotny stáhněte a šlehejte ho ještě asi pět minut.
Pokud chcete, teď do něj můžete přidat potravinářské barvivo, třeba když děláte dort pro děti. Nebo můžete do krému zapracovat ořechy či kokos. Nakonec nechte náš poctivý krém vystydnout na pokojovou teplotu a pak ho hned zpracujte. Bude krásně držet tvar a v lednici během dvou hodin zatuhne. Dort s tímto krémem byste měli zkonzumovat do 24 hodin, ale to obvykle nebývá problém. Ať se vám domácí dort vydaří!