Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Opravdu poctivý krém na domácí narozeninový dort

Cukrárny jsou na každém rohu a objednat si dnes můžete nepřeberné množství různých variant narozeninových dortů. Včetně těch s fotografií vytištěnou na jedlém papíře. Přesto se najdou lidé, kteří dávají přednost dortům domácím. A dobře dělají.
poctivý krém
Krém je slaďoučký a krásně drží. Ideální na narozeninový dort.

Jedině u domácího dortu si totiž můžete být opravdu jistí, že cukrář nepoužil žádné pochybné náhražky a napodobeniny. Každý správný dort se pak skládá ze dvou základních částí – korpusu a krému. A právě na skvělý poctivý krém pro vás dnes máme recept.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Lehoučcí šneci, co ukrývají sladké tajemství. Vanilkový krém

Ta nejlepší domácí jahodová zmrzlina, kterou ochutnáte

Ingredience na poctivý krém

porce
g / porce
Na krém pro středně velký korpus potřebujete:
  • 6
    6
    ks
    vaječných bílků
  • 300
    300
    g
    moučkového cukru
  • 5
    5
    g
    kyseliny citronové
  • 1
    1
    ks
    vanilkový lusk
  • kůra z poloviny citronu
  • potravinářské barvivo (volitelné)
  • ořechy, strouhaný kokos, kandované ovoce... (volitelné)

Postup:

  1. Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh. Za stálého šlehání do nich postupně zapracujte všechen cukr a vanilku. Pak přidejte i krystalky kyseliny citronové a citronové kůry. Poté si připravte vodní lázeň.

  2. Když začne voda ve vodní lázni vřít, postavte do ní misku s krémem a pokračujte ve šlehání ručním mixérem. Krém nechte ve vodní lázni deset minut až čtvrt hodiny. Během zahřívání ve vodní lázni začne krém tuhnout, až bude připomínat turecký med. V té fázi krém z plotny stáhněte a šlehejte ho ještě asi pět minut.

  3. Pokud chcete, teď do něj můžete přidat potravinářské barvivo, třeba když děláte dort pro děti. Nebo můžete do krému zapracovat ořechy či kokos. Nakonec nechte náš poctivý krém vystydnout na pokojovou teplotu a pak ho hned zpracujte. Bude krásně držet tvar a v lednici během dvou hodin zatuhne. Dort s tímto krémem byste měli zkonzumovat do 24 hodin, ale to obvykle nebývá problém. Ať se vám domácí dort vydaří!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek