Jemný dezert hotový za 10 minut? Vyzkoušejte piškot se sezónním ovocem
K takovému dezertu už vám postačí jen přidat sezónní ovoce, v letním období jahody ze zahrádky, případně třešně nebo meruňky. Uvidíte, jak rychle zmizí piškot ze stolu. A péct jej můžete každý den, však také příprava tohoto úžasného dezertu netrvá déle než 10 minut.
Různé varianty, vždy báječná chuť
U tohoto lehkého a nadýchaného dezertu se fantazii meze nekladou, snese totiž různé varianty se sezónním ovocem, zmrzlinou nebo kompoty, ale i pudinky. Vhodné ovoce je červený nebo černý rybíz, nicméně dobře chutná také angrešt, josta, maliny nebo ostružiny. Při nadbytku meruněk lze podávat s domácím čerstvým kompotem. Výborná je také kombinace piškotu, svařeného ovoce a vanilkové nebo smetanové zmrzliny. Dozdobit můžete šlehačkou či strouhanou hořkou čokoládou.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Jemný piškot
- 22ksvejce
- 150150gcukru krystal
- 200200ghladké prosáté mouky
- 11baleníkypřicího prášku
- 200200mlsmetany ke šlehání (min. 30%)
- 200200gsezónního ovoce
- moučkový cukr na posypání
Postup:
Připravte si hlubokou mísu, rozklepněte vejce a vyšlehejte je spolu s cukrem do hladké pěny. Přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Ručně vše vmíchejte do těsta.
Ze smetany vyšlehejte tuhou šlehačku. Tu jemně vmíchejte do připraveného těsta v míse.
Těsto nalijte do formy o průměru cca 22 cm, kterou vymažte tukem a vysypejte moukou nebo vyložte pečicím papírem.
Ozdobte piškot jahodami nebo jiným ovocem, které máte zrovna po ruce. Vložte do předehřáté trouby na 180° a pečte přibližně 35 minut. Těsto musí být krásně propečené, okraje do růžova. Před podáváním dozdobte čerstvými jahodami a pocukrujte moučkovým cukrem.