Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Nejlepší recept na domácí máslo. Mňamka

Určitě se shodneme na tom, že nejchutnější máslo je to čerstvé. Při cenách másla, které jsou teď v obchodech, se začíná pomalu vyplácet vlastní výroba. A když ještě koupíte šlehačku v aci, není o čem. Jakmile si tohle máslo vyrobíte doma samy, už nebudete chtít kupované ani vidět. Není to složité, uvidíte.

Co budete potřebovat

  • tyčový šlehač s vysokou nádobou
  • jemný cedník
  • gumové jednorázové rukavice
  • smetanu ke šlehání 2 – 3 balení – vyhněte se smetanám ošetřeným UHT

Postup

Šlehačku nalijte do nádoby a pomocí tyčového mixéru šlehejte. Jestli máte samostatný mixér a nemusíte u něj celou dobu stát, stihnete si při přípravě másla uvařit klidně kafe. Doba šlehání se liší použitou smetanou, teplotou a množstvím stabilizátorů (smetana o pokojové teplotě se vyšlehá rychleji než studená z lednice). Jakmile vyšleháte hustou a objemnou pěnu, nepřestávejte a pokračujte dál. Po dalším šlehání se šlehačka srazí. V této fázi už můžete vidět tuk oddělený od syrovátky.

To je ten správný čas všechno vylít do cedníku. Pod něj si dejte misku, kam vám bude kapat syrovátka, které by bylo škoda. Syrovátku můžete vypít, udělat si ovocný koktejl, použít ji do pečení nebo přilít do kávy. Máslo dejte ztuhnout do lednice.

Dobrou chuť…:)

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek