Nepečené malinové řezy s vanilkovým krémem a čokoládou
Ingredience na malinové řezy
Na nepečené těsto na malinové řezy budete potřebovat:
- 200 g vašich oblíbených máslových sušenek
- 125 g másla
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 2 vanilkové cukry
Na ovocnou vrstvu si připravte:
- 300 g čerstvých malin
- 150 ml odstáté vody
- 50 g cukru krystal
- 50 g kukuřičného škrobu
Na vanilkový krém si přichystejte:
- 200 g mascarpone nebo plnotučného tvarohu
- 200 ml zakysané smetany
- 50 g moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
Čokoládová poleva se skládá z:
- 100 g čokolády na vaření
- 100 ml smetany ke šlehání
Příprava
Sušenky si nadrťte válečkem, nebo je rozdrťte v mixéru. Smíchejte je s mletými ořechy a vanilkovým cukrem. Do směsi zapracujte v mikrovlnce nebo vodní lázni rozpuštěné máslo a pak i pomerančovou šťávu. Hotovou směs napěchujte do dortové formy a uložte do ledničky, aby dobře zatuhla.
Odlejte si asi polovinu vody připravené na malinovou vrstvu a rozmíchejte v ní kukuřičný škrob a cukr. Zbytkem vody dejte s dobře očištěnými malinami do hrnce a na mírném plamenu je přiveďte k varu. Když směs začne vřít, zalijte ji vodou se škrobem a cukrem a za stálého míchání z ní uvařte malinový pudink. Hotový pudink nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak jej navrstvěte na těsto.
Mascarpone si vyšlehejte se zakysanou smetanou a vanilkovými cukry tak, aby vznikla jednolitá hmota. Tu navrstvěte na malinový pudink. Na vrch přijde čokoládová poleva – čokoládu si nalámejte na kousky a ve vodní lázni si ji rozpusťte. Pak ji z lázně vyjměte a rozmíchejte v ní smetanu.
Polevou zalijte dezert a dejte jej alespoň na dvě hodiny do lednice. Zákusek servírujte dozdobený čerstvou domácí šlehačkou. Nechte si chutnat.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT