Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Nepečené malinové řezy s vanilkovým krémem a čokoládou

Dnes pro vás máme dezert, který snoubí chuť čerstvých malin s čokoládou a vanilkou. Šmrnc mu pak dodává korpus z nepečeného těsta s čerstvou pomerančovou šťávou. Výsledkem je lahodný zákusek plný vitamínů. Tedy pokud opravdu využijete čerstvé suroviny.
malinové řezy
Maliny a čokoláda - to je, panečku, kombinace! (foto: prirodajelek.cz)

Ingredience na malinové řezy

Na nepečené těsto na malinové řezy budete potřebovat:

  • 200 g vašich oblíbených máslových sušenek
  • 125 g másla
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 2 vanilkové cukry

Na ovocnou vrstvu si připravte:

  • 300 g čerstvých malin
  • 150 ml odstáté vody
  • 50 g cukru krystal
  • 50 g kukuřičného škrobu

Na vanilkový krém si přichystejte:

  • 200 g mascarpone nebo plnotučného tvarohu
  • 200 ml zakysané smetany
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 vanilkové cukry

Čokoládová poleva se skládá z:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 100 ml smetany ke šlehání

Příprava

Videonávod – malinové řezy

Sušenky si nadrťte válečkem, nebo je rozdrťte v mixéru. Smíchejte je s mletými ořechy a vanilkovým cukrem. Do směsi zapracujte v mikrovlnce nebo vodní lázni rozpuštěné máslo a pak i pomerančovou šťávu. Hotovou směs napěchujte do dortové formy a uložte do ledničky, aby dobře zatuhla.

Odlejte si asi polovinu vody připravené na malinovou vrstvu a rozmíchejte v ní kukuřičný škrob a cukr. Zbytkem vody dejte s dobře očištěnými malinami do hrnce a na mírném plamenu je přiveďte k varu. Když směs začne vřít, zalijte ji vodou se škrobem a cukrem a za stálého míchání z ní uvařte malinový pudink. Hotový pudink nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak jej navrstvěte na těsto.

Mascarpone si vyšlehejte se zakysanou smetanou a vanilkovými cukry tak, aby vznikla jednolitá hmota. Tu navrstvěte na malinový pudink. Na vrch přijde čokoládová poleva – čokoládu si nalámejte na kousky a ve vodní lázni si ji rozpusťte. Pak ji z lázně vyjměte a rozmíchejte v ní smetanu.

Polevou zalijte dezert a dejte jej alespoň na dvě hodiny do lednice. Zákusek servírujte dozdobený čerstvou domácí šlehačkou. Nechte si chutnat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Domácí větrníkové řezy předčí i dorty z cukrárny

Jednoduché kokosové řezy z oblíbené tyčinky Margot

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

0.0/5

45 minut

0.0/5

30 minut + chlazení

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek